Soms zeg ik wel eens dat de Coeliakie van mijn zoon vooral een culinaire uitdaging is. Dit is voornamelijk stoere praat en schuurt tegen de waarheid aan. Echter, het ongerezen glutenvrije brood dat nog steeds in mijn vriezer woont is wel degelijk een uitdaging.
1 teentje knoflook
1 citroen
3 glutenvrije oude, geroosterde boterhammen
2 eetlepels boter
Peterselie, 2 takjes
Zout en peper
1 eetlepel rijstmeel
1 ei
1 dubbele kipfilet
Olijfolie
Pel knoflook en rasp de citroenschil. Doe de geroosterde boterhammen in een keukenmachine met de boter, knoflook, citroenrasp, peterselie, zout en peper. Maal tot een fijn mengsel en doe dit mengsel in een diep bord.
Doe de bloem in een tweede bord. Breek het ei in een schaal en klop los met een vork. Snij de kipfilets in gelijke stukjes. Doop het eerst in de bloem tot het er volledig mee is bedekt. Doop ze dan in het los geklopte ei en tot slot in het gekruide paneelmeel. Druk de kruimels stevig aan, het vlees moet helemaal bedekt zijn.
Je kunt de nuggets op twee manieren klaarmaken.
Crunchy Garlic Chicken recipe from Jamie’s Food Revolution by Jamie Oliver Oprah.com -March 24, 2010