Koken met kerst

Ik ga de kerstvakantie altijd in met een lijstje van dingen die ik wil uitproberen in de keuken. De laatste paar jaar doe ik niet aan een kerstdiner, ik laat me graag uitnodigen bij familie, maar ik vind het heerlijk om tijdens de kerstvakantie lekker in de warme keuken te staan.

Dit jaar ga ik eens wat meer aandacht besteden aan het kerstontbijt. Dé truc bij het kerstontbijt is wat mij betreft vooral om het menu binnen de perken te houden.
Op de ochtend van eerste kerstdag maak ik egg muffins, losjes gebaseerd op de egg muffins van de glutenfree girl (http://glutenfreegirl.com/2013/11/fuck-pinterest/ ).
Daar serveer ik dan cranberry-banaan smoothies bij die ik maak met een zelfgemaakte cranberrysaus.

Op een dag dat we wel een keer feestelijk thuis eten maak ik deze chocoladelepels bij het dessert:

http://www.youniqueblog.nl/2013/12/diy-chocolate-spoons-christmas-edition.html
Op mijn bak-verlanglijstje staat ook het leren bakken van het perfecte soesje. Ik ga aan de slag met de volgende twee recepten van collega-bloggers Mirjam en Lisette. Mijn grootste dilemma: wel of geen bakpoeder?

Ook nog te doen: Mexicaans lepelbrood. Ik heb een recept van Nigella Lawson dat nodig uitgeprobeerd moet worden.

 Na de kerst bak ik kniepertjes voor mijn moeder (niet verder vertellen, verrassing).
En natuurlijk bak ik op 31 december oliebollen volgens eigen recept.
Ik denk dat ik voor mijn nieuwe kookboek De Kunst van het Bakken van Delia Smith maar een extra weekje vrij neem!
De kunst van het bakken

4 thoughts on “Koken met kerst

  1. Realiseer me nu pas dat er in mijn recept geen bakpoeder staat.
    Het werkt goed hoor, zonder bakpoeder. Maar misschien werkt het met beter?

    Ik ga ook weer eens een lijstje maken. Fijne tijd om in de keuken te staan!
    (En zo jammer dat wij geen kniepertjes-ijzer hebben…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.