Ik ga de kerstvakantie altijd in met een lijstje van dingen die ik wil uitproberen in de keuken. De laatste paar jaar doe ik niet aan een kerstdiner, ik laat me graag uitnodigen bij familie, maar ik vind het heerlijk om tijdens de kerstvakantie lekker in de warme keuken te staan.
Dit jaar ga ik eens wat meer aandacht besteden aan het kerstontbijt. Dé truc bij het kerstontbijt is wat mij betreft vooral om het menu binnen de perken te houden.
Op de ochtend van eerste kerstdag maak ik egg muffins, losjes gebaseerd op de egg muffins van de glutenfree girl (http://glutenfreegirl.com/2013/11/fuck-pinterest/ ).
Daar serveer ik dan cranberry-banaan smoothies bij die ik maak met een zelfgemaakte cranberrysaus.
Op een dag dat we wel een keer feestelijk thuis eten maak ik deze chocoladelepels bij het dessert:
Ook nog te doen: Mexicaans lepelbrood. Ik heb een recept van Nigella Lawson dat nodig uitgeprobeerd moet worden.
Realiseer me nu pas dat er in mijn recept geen bakpoeder staat.
Het werkt goed hoor, zonder bakpoeder. Maar misschien werkt het met beter?
Ik ga ook weer eens een lijstje maken. Fijne tijd om in de keuken te staan!
(En zo jammer dat wij geen kniepertjes-ijzer hebben…)
Oh ja, het recept voor het lepelbrood. Plaats je die binnenkort?
Hoi ik ben ook heel benieuwd naar het recept van lepelbrood. Ik maak het nu volgens het recept van 24kitchen. Valt erg in de smaak bij de mannen hier in huis.
Heel veel bakplezier, die chocoladelepels zien er erg smakelijk uit 😉