Met deze cakejes lokt je de zomer de tent uit! Gemaakt meteen mengsel van geraspte kokos, meel en amandelmeel en met een glazuur van chocolade smaken ze heerlijk tropisch.
Glutenvrije kokoscakejes met chocolade glazuur
ingrediënten voor 12 cakejes:
75 gram kokos
75 gram meel
50 gram amandelmeel
200 gram witte basterdsuiker
200 gram zachte (gesmolten) roomboter
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
75 gram pure chocolade, poedersuiker, klontje boter
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul een cakejesvorm met papieren cakevormpjes.
Meng het meel met de suiker en bakpoeder. Roer met een lepel de eieren erdoorheen. Smelt de boter en roer door de ei-meelmix. Je hoeft niet lang te roeren of mixen met de machine. Zorg er alleen voor dat er geen klontjes in het beslag zitten.
Verdeel het beslag over de (12) cakevormpjes en bak ongeveer een half uur tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat afkoelen.
Maak de glazuur door de chocolade te smelten au bain marie of in de magnetron. Roer met een eetlepel poedersuiker een klontje boter en eventueel wat warm water tot een mooi glad papje en smeer dat uit over de afgekoelde cakejes.