Koningsdag #wijbloggenglutenvrij

Koningsdag komt er weer aan! Of je nou meedoet aan de Koningsspelen, een dagje heerlijk over de vrijmarkt gaat slenteren of gaat verkopen, het is een dag vol culinaire verleidingen.

Koningsontbijt
Veel scholen doen mee aan het Koningsontbijt en vragen bij de Jumbo de ontbijtdozen aan. Het Koningsontbijt van de Jumbo zal bestaan uit uit melk, smeerkaas, kipfilet, jam, zoete fruit & groente spread, halvarine, volkoren brood,  Yam’s glutenvrij licht meerzaden brood, meergranenrijstwafels , appels en komkommer.

Koningsontbijt
Koningsontbijt 2014

Het glutenvrije brood is (meestal) van Yam en het beleg is ook veilig. Het is handig om met de leerkracht af te spreken dat je glutenvrije kind als eerste van het beleg neemt voor er glutenkruimels in komen. Let op: de meergranen rijstwafels in het pakket zijn NIET glutenvrij!!

koningontbijt
Koningsontbijt 2013

Er zijn ook scholen waar leerlingen een ontbijtdoos voor elkaar maken. Als je kind nog niet zo groot is is het handig contact op te nemen met de ouders van de leerling die de doos voor jouw kind maakt. in

Koningsspelen
Organiseert de school van jouw kinderen de Koninsspelen? Informeer dan bij de organisatie of er ook eten of drinken uitgedeeld zal worden. Regel eventueel een alternatief.

Oranje gebak
Voor mij begint Koningsdag met een oranje gebakje. Met een dikke laag oranje glazuur maakt je van elke taart, koek, cupcake, roomsoes of tompoes Koningsdag-gebak . Heel eenvoudig: Meng een scheutje mango- of wortelsap met een ons poedersuiker tot een oranje glazuur. Huup- huup Barbatruc:  met oranjeglazuur maak je een koninklijk taartje.

Vrijmarkt
Op de vrijmarkt zie je veel kinderen die zelfgebakken cupcakes of popcorn verkopen. Hoewel popcorn van nature glutenvrij is zou ik dat niet snel op straat kopen. Je weet immers niet hoe glutenvrij de keuken was waar het uit komt. Neem dus het zekere voor het onzekere en stop voor je vertrekt glutenvrije cakejes, koekjes en popcorn in je tas.

Snacken
Snacken hoort voor mij ook bij Koningsdag. Een hamburger of sateetje op straat smaakt nog lekkerder op Koningsdag. Voor Alexander maak ik ‘s morgens thuis een glutenvrij afbakbolletje met een worstje of hamburger. Beetje ketchup erop, inpakken in alufolie en in de broodtrommel. Helemaal leuk is het om bolletjes te maken van mijn zoete aardappelbrood: die zijn oranje!

Deze blog is is voor Wij Bloggen Glutenvrij. Vandaag bloggen de onderstaande bloggers ook over Koningsdag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.