Lesbrief over coeliakie: Wij zijn glutenvrij, en jij?

Voor ouder(s)/verzorger(s) van een kind met coeliakie is het erg belangrijk dat de leerkracht en de klas van je kind op de basisschool zich bewust zijn van coeliakie en dat zij weten wat er komt kijken bij een glutenvrij dieet.

coeliakiemaand2Ouders van jonge kinderen geven vaak een voorleesboekje mee naar het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of groep 1/2/3. Er zijn verschillende voorleesboekjes te bestellen die gaan over kinderen met coeliakie die glutenvrij eten zoals Glutenbuik (voor peuters), Jonas mag geen koek en Celia en het koekjesfeest.

Oudere kinderen geef je geen voorleesboekje meer mee naar school. Toch wil je wel graag dat er in de klas aandacht wordt besteed aan coeliakie en glutenvrij eten. Naar aanleiding van de coeliakie bewustwordingsmaand besloot ik dat het tijd werd voor een lesbrief over coeliakie.

Een lesbrief
Een lesbrief is een les of lessenserie die wordt aangeboden door een externe aanbieder aan het onderwijs. Een lesbrief is een eenmalige uitgave en houdt verband met een maatschappelijk gewenst doel. Onze lesbrief is gemaakt door een samenwerkingsverband van glutenvrije bloggers in het kader van de coeliakiemaand 2015.

Voor jullie
Het onderwijs wordt overspoeld met lesbrieven, de meeste verdwijnen meteen in de prullenbak. Waarom die van ons dan niet? Wij gaan de lesbrief niet aanbieden aan de scholen maar aan jullie, glutenvrije ouders! En ouders zijn nogal vasthoudend als het om de gezondheid van hun kinderen gaat.

Wie zijn wij?
De coeliakiemaand is een samenwerking van glutenvrije bloggers. Op www.coeliakiemaand.nl kun je over ons lezen. Ik werk op een middelbare school en heb de lesbrief gemaakt in samenwerking met Alida van rijstwafel.wordpress.com. Zij is leerkracht in het basisonderwijs. Emmelou van bakersandfakers.nl heeft de lesbrief vormgegeven.

Morgen kun je lezen waar je de lesbrief kunt vinden en waar hij over gaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.