Lezen over gezonde voeding #gezondlezen

De combinatie baan-gezin laat mij niet veel ruimte over om een goede roman te lezen. Ik heb daar eigenlijk alleen in de vakantie rust voor. Of ‘s nachts. Vorige week was ik bij uitzondering weer eens verdiept in een goede roman, dat heeft mij serieus nachtrust gekost. (De Cirkel van Dave Eggers is wel een aanrader trouwens. )

Non-fictieboeken zoals kook- en reisboeken vind ik fijner om te lezen. Die bestaan uit korte stukjes zonder spanningsboog. Dat kan makkelijk tussen de bedrijven door en informatie over voeding of reizen houdt mijn aandacht makkelijk vast.

Op mijn blog publiceer ik recepten en geef ik tips en adviezen. Maar wat zijn eigenlijk goede adviezen, wat is nou eigenlijk gezond? Ik volg voornamelijk mijn gezonde verstand maar is dat wel gezond genoeg?

#gezondlezenOm jullie goede adviezen te kunnen geven ligt er op mijn nachtkastje een hoge stapel boeken klaar die ik allemaal ga lezen. Al deze boeken gaan over voeding en gezond eten en hebben een wetenschappelijke insteek. Geschreven door voedingswetenschappers of journalisten en niet door goeroes die een broodbuik-, voedselzandloper- of superfooddieet willen verkopen.

Ik heb er erg veel zin in om mijn stapel te lezen. Ik ben benieuwd hoeveel ik ga leren en of mijn gezonde verstand gezond genoeg is. Van een ding heb ik behoorlijk veel verstand en dat is coeliakie en glutenvrij eten dus de lakmoesproef van elk boek zal zijn: wat schrijven ze over gluten?

Morgen begin ik met een reeks blogs waarin boeken over voeding centraal staan. Het boek 77 fabels en feiten over onze voeding van Hans Kraak is het eerste boek dat ik recenseer in de serie #gezondlezen.

 

2 thoughts on “Lezen over gezonde voeding #gezondlezen

  1. Leuk Annemiek!
    Ik ben erg benieuwd naar jouw recensies en bevindingen. Ben benieuwd of jij nog iets nieuws leert.
    Ik heb ‘De mooie voedselmachine’ gereserveerd bij de bieb. En wil ook ‘Kinderbuik’ binnenkort lezen. Maar ik lees liever romans dan ‘leerboeken’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.