Liebster Award

De Liebster Award is een award voor beginnende bloggers die minder dan 1000 bezoekers per dag hebben. Liebster komt uit het Duits waar het liefste betekent. Als je de Liebster Award ontvangt dan geef je hem door aan 5 andere bloggers die jij bewondert volgens het kettingbrief principe. Bij de Liebster horen 11 vragen die je beantwoordt en op jouw beurt stel je de bloggers aan wie jij de Liebster Award toekent ook weer elf vragen.
Ik kreeg mijn Liebster Award van Mirjam van ikbenglutenvrij.nl. Dank je wel Mirjam!!! Hieronder antwoord op jouw vragen.

1. Wat heb je gister gegeten?
Gisteren heb ik restjes gegeten. Dit weekend heb ik een feestje gegeven waar ik veel lekkere hapjes voor gemaakt heb. Hoewel het feestje ter ere van mijn verjaardag was en ik zelf niet glutenvrij eet ben ik gewend om alles glutenvrij te maken. Ik heb pittige gehaktballetjes in tomatensaus, mini kipsaté, humus, tzatziki en een heleboel rauwkost gegeten. Alles zelfgemaakt natuurlijk.

2. Wat at je als kind het allerliefst, wat aten jullie op jouw verjaardag?
Als kind at ik het liefst spaghetti bolognese met lekker veel Parmezaanse kaas. Op verjaardagen thuis bleef de hele familie eten en dan aten we meestal bruine bonen soep.

3. Je mag een kookboek schrijven. Wat voor recepten komen er in?
Bak- en dessertrecepten. Uit de kookboeken die ik heb haal ik meestal ook alleen de taarten, cake, broodjes en toetjes.

4. Wat is het vieste wat je ooit hebt gegeten?
Weet ik niet meer. Nare dingen vergeet ik zo snel mogelijk.

5. Wat is jouw tip voor glutenvrij uit eten gaan?
Van te voren contact opnemen met het restaurant. Als je in het restaurant bent assertief zijn en veel vragen.

6. Hoe ga jij om met…
– producten met glutenvrij tarwezetmeel;
– het opschrift ‘kan sporen van gluten bevatten’;
– een oven waar ook afbakbroodjes in worden gebakken;
– een aanrecht waar ook brood op wordt gesmeerd;
– het broodrooster en tosti-ijzer;
– vaatdoekjes en theedoeken;
– …? He Mirjam, dat zijn 6 vragen in 1!!!
Omdat ik niet voor mezelf maar voor mijn zoon glutenvrij kook ben ik streng in de leer. Voor mezelf zou ik misschien wel relaxter zijn. Ik gruwel van broodkruimels, sporen van gluten en alles waar tarwe inzit. In principe krijgt Alexander dus ook geen producten waar sporen van of tarwezetmeel inzit. Mijn keuken is strikt gescheiden. Ik gebruik veel plastic bakjes, aluminiumfolie en bakpapier om alles schoon te houden. Thee- en vaatdoeken worden elke dag vervangen en we hebben twee broodroosters.

7. Omschrijf jezelf eens met 5 woorden.
Vrouw, ouder, kookblogger, juf, manager.

8. Wat is de favoriete blogpost op je site?
Het doel van mijn blog is om mijn kennis over glutenvrij eten, recepten en tips te delen met anderen. Mijn blogs met recepten voor glutenvrije pepernoten, pizza en pannenkoeken worden het meest gelezen daarom ben ik daar het meest tevreden over.

9. Welke blog/website bekijk je zelf dagelijks?
Ik ben dol op twitter omdat ik daar veel informatie vandaag haal. Ik volg veel binnen- en buitenlandse twitteraars over koken, glutenvrij eten en andere onderwerpen die mij interesseren @glutenvrijemama.

10. Hoe ziet je weekend eruit?
Ons weekend is altijd strak volgepland met boodschappen, de was, sport van de kinderen en onszelf, verjaardagen, feestjes, familie en andere leuke afspraken.

11. Wat is je ultieme droombestemming qua vakantieland?
Duitsland. Niet per se vanwege het eten hoewel dat daar ook lekker kan. Ik kom graag in Duitsland vanwege de cultuur, sfeer, steden, platteland, taal, het klimaat en de mensen.

Later deze week de blogs aan wie ik de Liebster Award doorgeef en mijn elf vragen aan hen.

One thought on “Liebster Award

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.