#meenaarschool, love it or hate it?

Ken je #meenaarschool? Met deze hashtag plaatsen moeders de broodtrommels van hun kinderen op twitter, facebook en instagram. Prachtige broodtrommels van roestvrij staal met aparte vakjes die zij vullen met superfoods. Prachtig…maar #meenaarschool roept bij mij voornamelijk het volgende op:

#doemaargewoondandoejealgekgenoeg,
#hebbendiemoedersgeenbaan? #zekerzzpers
#niksmiseengewoneglutenvrijeboterham
#geenvaderiszogek

Mirjam van ikbenglutenvrij.nl schreef laatst een blog over de broodtrommel die zij meegeeft aan haar dochters, waarvan een er glutenvrij is. Daarbij schreef  zij ook over  de #meenaarschool moeders.

Mirjam schreef dat zij dat eigenlijk ook graag zulke mooie trommels mee zou willen geven. Dat vond ik heel erg goed van Mirjam. Waar ik alleen maar de neiging krijg om ontzettend kribbig te doen bewondert zij de #meenaarschool moeders.

Ik denk wel dat ik weet hoe dat komt. Als jij zelf je kind gewone, saaie dingen meegeeft naar school, zoals ik, dan word je uit balans gebracht door zo’n  foto van een uitgekiend roestvrijstalen trommeltje met blokjes geitenkaas, een halve avocado en rolletjes kipfilet. Dat wekt eerst bij jezelf een onbehagelijk gevoel op waarna je de verantwoordelijkheid van dat nare gevoel bij de ander legt. Als ik dus een #meenaarschool moeder een onuitstaanbare, doorgedraaide, geitenwollen-sokken moeder met te veel vrije tijd vind dan komt dat omdat ik mij ongemakkelijk voel over mijn eigen broodtrommel.

En dus…. If you can’t beat them, join them!

#meenaarschool
#meenaarschool

Deze week heb ik elke dag een foto op twitter geplaatst met wat wij Alexander meegeven naar school. Vrij saai maar voedzaam en niet ongezond. De broodtrommels en tussendoortjes die wij onze glutenetende dochters meegeef zijn bijkans nog saaier.
Het is niet anders.

Lees hier:
De column van Mirjam

Wat vind jij van #meenaarschool?

3 thoughts on “#meenaarschool, love it or hate it?

  1. Ik kan me jouw gevoel hierbij heel goed voorstellen. Het is misschien net zoiets als de perfecte havermout Instagram ontbijtjes. Krijg ik ook een beetje de kriebels van. Maar misschien voel ik me dan inderdaad wel gewoon ongemakkelijk over mijn eigen ontbijt haha!

  2. Ik bewonder ze niet hoor. Ik zou nooit zulke uitgebreide lunches mee geven. Ten eerste hebben wij meestal niet zo veel verschillende dingen in huis. Ten tweede vraag ik mij af hoe deze lunches aankomen. Liggen ze dan niet helemaal door elkaar?

    Maar ik gebruik ze wel als inspiratiebron: wat kan ik (naast de normale boterham) nog meer meegeven? Immers: ik neem zelf haast nooit brood mee naar mijn werk. Waarom zou ik het mijn dochter wel meegeven? Of haar boterham iets leuker maken, door er een babybel of een paar tomaatjes naast te leggen.

  3. Ik ben pas een week of twee een #meenaarschool mama, omdat ik de standaard twee boterhammen zo ontzettend zat was en gevarieerder eten mee wilde geven aan mijn kids. Bij mij gaat er voor de lunch (voorheen 3 boterhammen) nu 1 boterham mee aangevuld met andere dingen. De tijdsinvestering waar ik veel mensen over hoor (en waar ik zelf tegenaan hikte) valt me echt enorm mee. Als je bij de weekboodschappen zorgt dat je gevarieerde dingen in huis haalt is het echt niet veel werk om een restje salade in een van de vakjes te mikken, een paar plakken komkommer te snijden of nog luier gewoon wat cherrytomaatjes en olijven erin te mikken 🙂 Ik vind het echt erg leuk om te doen en mijn kids genieten er ook van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.