Ter afwisseling haalde ik eens zoete aardappels in huis. Ik vind zoete aardappels het lekkerst als ze in een hete oven of BBQ zachtjes gaar worden. Helaas zijn mijn kinderen niet zo dol op die zachte, zoete smaak van de zoete aardappel. Gelukkig heb ik een fantastische eet “hack” ontdekt: Mexicaanse kruiden! Mijn kinderen zijn dol op Mexicaans eten, dus als ik de zoete aardappel bestrooi met een eetlepel tacokruiden dan gaan ze erin als koek!
Ik verzon dit recept toen ik de koelkast praktisch leeg was. Ik had alleen nog maar zoete aardappels in huis. Gelukkig heb ik wel een grote voorraadkast waarin ik een ruime voorraad blikjes en potten bewaar. Blikken bonen, tomatensaus, zalm en tonijn heb ik altijd wel in huis en een potje salsasaus ook wel.
Mexicaanse zoete aardappel met zwarte bonen uit de oven
benodigdheden:
3 of 5 zoete aardappels
1 blik zwarte bonen
1 potje milde tacosaus
150 gram geraspte kaas
olijfolie
1 eetlepel tacokruiden
bakplaat met bakpapier
Snijd de zoete aardappel in plakken van 1-1,5 cm dik. Leg ze op een bakplaat , bestrijk ze met een kwastje met olijfolie en bestrooi met Mexicaanse kruiden. Laat ze in 20 minuten gaar worden in een hete oven van 200 °C.
Haal, als de aardappelschijven gaar zijn, de bakplaat ui de oven en leg op elke schijf een eetlepel zwarte bonen en bestrooi met geraspte kaas (geitenkaas, oude kaas, jonge kaas, welke je in huis hebt en lekker vindt).
Bak af in de hete oven tot de bonen warm zijn en de kaas is gesmolten.