Midzomernachtsoep

broccolisoep
broccolisoep

Nu de dagen lang zijn en de nachten kort hebben de kinderen de gewoonte om voor dag en dauw aan de rand van ons bed te staan. We hebben een stickersysteem ingevoerd. Voor elke dag dat ze in hun bed blijven liggen tot de wekker gaat krijgen ze ’s morgens een sticker. Na 10 stickers mogen ze kiezen wat we ’s avonds gaan eten. Het is geen verrassing wat er dan gekozen wordt: pannenkoeken!

Zaterdag was de stickerkaart vol. Met de schijf van 5 in het achterhoofd hebben we ’s middags eerst een kopje zelfgemaakte soep gegeten. Deze soep ziet eruit alsof het uit een babypotje komt maar de uien en knoflook geven het een heerlijk robuuste, hartige smaak.

De hoeveelheden zijn bij benadering.
BROCCILISOEP
4 grote aardappels
2 uien
1 teen knoflook
500 gram broccoli
Klontje boter of eetlepel olie
2 glutenvrije bouillonblokjes (bv groentebouillon van AH)
125 ml slagroom
100 gram roomkaas (bv Mon Chou)
Zout en peper
Uitgebakken bacon
Schil de aardappels en snij in blokjes, maak de uien schoon en hak fijn en plet de ontvelde knoflook. Maak de broccoli schoon, schil de stengels en snijd ook in kleine stukjes. Houd de roosjes apart.
Fruit de uien en knoflook aan in gesmolten boter of olie en bak 5 minuten met de aardappelen en broccolistengels. Voeg de bouillonblokjes en een liter water toe en laat de groenten in ca 20 minuten gaar koken.
Stoom de broccoliroosjes apart gaar. Voeg slagroom en roomkaas toe als de aardappels gaar zijn en pureer de soep met een staafmixer. Doe de brocciliroosjes bij de soep en zout en peper naar smaak.
Strooi vlak voor het opdienen verkruimelde uitgebakken spek over de soep. Kaas kan ook, blauwe kaas is vast erg lekker.
Toetje: glutenvrije pannenkoeken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.