Mijn broer is glutenvrij!!!!

Deze week hebben wij Sint Maarten gelopen.

Meestal lopen we een rondje rondom ons blok. De buren hebben vaak een schaal klaarstaan bij de deur met verschillende mini-reepjes chocolade, zakjes haribo, lolly’s en mandarijntjes.

Van te voren had ik met Alexander afgesproken dat hij, als er niet iets bij zat wat hij herkende als glutenvrij, hij gewoon iets zou uitkiezen. Dan zou hij dat later met zijn zusjes of mij kunnen ruilen tegen een glutenvrij snoepje.

Meestal gooien we aan het einde van de avond toch alles op een grote hoop. Daar haal ik dan alle gluten- en onverpakte snoepjes uit en leg de mandarijnen op de fruitschaal. Het glutenvrije snoep doen we in een trommel en daar eten alle drie de kinderen nog het hele jaar van.

Vrijwel alle buren hadden dit jaar wel iets glutenvrij in de schaal maar als dat niet het geval was dan kon Alexander zonder mopperen iets anders kiezen dat er mooi uitzag.

Maar we hadden buiten zijn zusje van vier gerekend. Nadat de liedjes waren gezongen, de lampions bewonderd en de snoepschaal gepresenteerd toeterde zij:

Maar Alexander is glutenvrij, wist je dat? Mijn broer is glutenvrij! Is dat glutenvrij?

Zo is er die avond dus weer flink wat werk gedaan om de bewustwording over Coeliakie en het glutenvrije dieet te vergroten.

One thought on “Mijn broer is glutenvrij!!!!

  1. He, mijn opmerking van eerder is niet doorgekomen…
    Jouw blog klinkt herkenbaar. Maar in ons geval was het niet het kleine zusje, maar de grote, beschermende zus. Totdat ik haar uitlegde dat ik met Mirthe afspraken had gemaakt en dat het allemaal goed zou komen.
    Misschien moet ik dat volgens jaar toch maar niet doen. Dat elke keer zeggen ‘Mirthe mag geen gluten en dat is niet glutenvrij’, Is inderdaad goed voor de coeliakie-bewustwording 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.