Mijn favoriete Duitse glutenvrije producten

We zijn net terug van twee weken vakantie in Duitsland. Ja, het was fijn, dank u.

In mijn koffer stopte ik vier glutenvrije artikelen die ik graag koop in de Duitse supermarkt. Je moet goed naar glutenvrije producten zoeken in de Duitse supermarkten. Vaak staan ze tussen de reguliere producten in het schap. In de supermarkt waar ik graag (de Real) kom is er een vrij goed glutenvrij schap en toch staan er ook nog producten door de winkel verspreid. Juist daar heb ik de onderstaande artikelen gevonden.

Inkopers van supermarkten en glutenvrije (web)winkels lezen jullie even mee?

1) Pasta van de Lidl

glutenvrije pasta Lidl

Deze kennen we natuurlijk in Nederland ook wel. Prima glutenvrije pasta voor een hele fijne prijs. Op facebook las ik het gerucht dat het uit het assortiment gaat. Geen idee of dit klopt maar ik heb nog maar even ingeslagen.

2) Paneermeel van Leimer

Leimer glutenvrij paneermeel

Deze verpakking bevat twee zakjes paneermeel. Dit is de de beste glutenvrije paneermeel die ik ken, je maakt er fantastische schnitzels mee. Helaas bevat het wel melkpoeder en glutenvrij tarwezetmeel. Niet voor iedereen geschikt dus. Ik geef Alexander bijna nooit glutenvrij tarwezetmeel maar soms maak ik een uitzondering.

3) Crackers van Filinchen

Filinchen glutenvrije crackersDeze crackers zijn  gemaakt van rijstmeel. Ze doen mij wat smaak betreft denken aan de vertrouwde rijstwafel. Ze zijn erg populair bij mijn kinderen. Een pak kostte mij €1,19.

4) Cornflakes van Nestle

Glutenvrije Corn Flakes Nestle

Cornflakes zouden toch eigenlijk van naure glutenvrij moeten zijn. Het zijn gewoon maisvlokken. Helaas wordt bij de reguliere merken vaak tarwe en gerstemout toegevoegd. Van deze cornflakes word ik erg gelukkig. Het pak ziet er zo lekker gewoon uit en de prijs is maar €2,79.

Welke producten neem jij graag mee van vakantie?

2 thoughts on “Mijn favoriete Duitse glutenvrije producten

  1. Hi, ik vroeg me af waar u de nestle glutenvrije cornflakes haalt. Ik heb zelf glutenallergie, en ben erg benieuwd waar ik deze kan kopen.

    groetjes Maeve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.