Zuurkoolstamppot met ananas

Ik ben dol op zuurkool maar helaas delen mijn kinderen die liefde niet echt. Ik snap dat wel, toen ik zelf klein was vond ik het ook een gruwel. Ik heb zuurkool pas leren waarderen toen ik het tijdens mijn studententijd op een broodje hotdog at. Aan de tosti pastrami-zuurkool die ik jaren geleden in een café at koester ik warme herinneringen. Zuurkoolstamppot met ananas eten mijn kinderen wel, dat is mijn favoriete zuurkoolrecept.

Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot

Alleen als ik de zuurkool door de aardappel heen stamp met spekjes, ananas en veel rookworst willen mijn kinderen wel hun bordje leegeten. Als je geen spekjes eet dan kun je ook blokjes gerookte kipfilet door de puree roeren. Doe dat dan op het laatst, samen met de ananas.

zuurkoolstamppot met spek en ananas

500 gram zuurkool
1 kilo aardappelen
150 gram spekjes
1 blik ananas in stukjes
klont roomboter, scheut melk (optioneel)

rookworst

Schil de aardappelen en kook ze gaar in water. Bak ondertussen in een braadpan de spekjes uit en smoor hierin de zuurkool. Giet de aardappelen af als ze na ca 20 minuten gaar zijn. Stamp ze fijn met boter en melk. Meng de aardappelpuree door de zuurkool. Giet de ananas af en meng door de zuurkoolstamppot. Lekker met (Hema)rookworst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.