Welkom in mijn keuken. Ik houd van koken en bakken. Dat heb ik altijd al gedaan. Dat komt dus goed uit want sinds Alexander glutenvrij eet breng ik erg veel tijd door in mijn keuken. Nu mijn kinderen 8 jaar, 6 jaar en bijna 4 zijn zouden ze mij best wat meer kunnen helpen in de keuken. Er zijn vast 8-jarigen die al zelfstandig cupcakejes bakken. Maar ik doe het liever zelf, de tijd die ik doorbreng in de keuken is me-time. Ik komt er tot rust. Mijn keuken is glutenvrij en mijn keuken is van mij!
De schooltassen van de kinderen hangen aan een haak in de keuken. Die voor de jongste hangt ook al klaar. Na de meivakantie gaat ze naar school. Voor Alexander stop ik dit in zijn tas.
Toen wij glutenvrij gingen eten was er voor Alexander een apart kastje met zijn spullen. Nu is vrijwel de hele keuken glutenvrij. Ook hebben wij maar 1 pot pindakaas en Nutella die voor iedereen gebruiken maar wij glutenvrij houden. Ik gebruik gewoon elke keer een schoon mes of lepeltje. Zie hier de kast met ontbijt en lunch spullen. ‘s Morgens eet Alexander pap en ‘s middags brood met kaas, worst en Nutella. Hier beschrijf ik wat hij meestal eet op een dag.
Daaronder mijn bakkast met alles wat ik voor het bakken gebruik.
Dit is het enige glutenplankje dat er nog over is in de keuken. In een kastje ver boven de magnetron bewaar ik mijn gluten beschuit, ontbijtkoek, crackers en muesli.
Mijn wafelijzer, kniepertjesijzer en tosti-ijzer.
De keukenla met heel veel bestek om altijd een schoon mes bij de hand te hebben en stickertjes om duidelijk aan te geven wat glutenvrij is en wat niet. Ik plak ze overal op.
Wij koken en bakken zo veel mogelijk met van nature glutenvrije producten.
Voor de grote mensen ligt er altijd een Rotkappchen Sekt koud. Een grote voor een feestje of etentje en een kleintje als glutenvrije Oma zin heeft in iets lekkers (na het oppassen dan…)
Wat leuk Annemiek om ook een kijkje bij jou in de keuken te nemen, wij eten ook bijna alles wat van nature glutenvrij is. 😉
Leuk om alle blogs weer te lezen. Ook hier eten wij zoveel mogelijk wat van nature glutenvrij is en gelukkig is er een hoop te krijgen!