Mijn voorraadkast

Voor Wij bloggen glutenvrij heb ik jullie al eens meegenomen naar mijn keuken, mijn keukenkast, mijn werkplek , mijn tas en mijn diepvries. Mijn glutenvrije voorraadkast is een verhaal apart. Mijn voorraadkast zit stampvol met glutenvrije producten en is zeer rommelig. No way dat ik jullie daar foto’s of een filmpje van laat zien.

Het is echt zot om zoveel glutenvrije voorraad te hebben als ik. Ik woon in het centrum van Haarlem, alle winkels zitten letterlijk bij mij om de hoek en zijn 7 dagen per week open. Toch lukt het mij bijna niet om de voorraad te doen slinken. Ik moét hamsteren, het zal wel een diepgewortelde psychologische oorzaak hebben maar ik ben er nog niet uit welke.

Het heeft er vast mee te maken dat glutenvrije spullen niet vanzelfsprekend verkrijgbaar zijn. O, er is in de 8 jaar dat we glutenvrij zijn veel vooruitgang geboekt in de verkrijgbaarjeid van glutenvrij eten. A merken hebben glutenvrije producten ontwikkeld en winkels hebben steeds meer in de schappen. Het is alleen wel zo dat er nog steeds niet veel te kiezen is, er is 1 soort pap, 1 soort meel, 1 soort vers brood. Als dat dan op is, of opeens uit het assortiment is er geen alternatief. Daarom wil ik altijd een voorraadje hebben.

Dit zit er onder andere in mijn kast:

Gratis spullen

img_9761
pannenkoekenmix

Op glutenvrije evenementen krijg ik wel eens een glutenvrije goodiebag, of ik win een prijs. Daar zitten vaak veel producten in die ik niet zelf zou kopen, die blijven dus wat langer in de voorraadkast. Ik krijg ook wel eens gratis spullen opgestuurd om te bespreken op mijn blog, daar blijft ook wel eens iets van over.

Nieuwe spullen

img_9763
linzenpasta en Oaties

Eens in de zoveel tijd komt er een glutenvrij product uit zoals de glutenvrije koekjes van Verkade. Daar is op social media dan altijd zoveel ophef over dat ik meteen naar de winkel ren en er ruim van insla.

Gekke spullen

img_9767
kikkererwtmeel en Orzo

Vreemde meel – of pasta soorten oefenen een enorme aantrekkingskracht op mij uit. Ik vind het erg leuk om met onbekende spullen recepten te bedenken.De toko is als een schatkamer vol onbekende koekjes en rijstsoorten.

Goedkope spullen

uit de goodiebag
paneermeel en boekweitmeel

Glutenvrij meel bij de Action, 35% korting bij de Albert Heijn? Daar haal ik meteen iets extra van in huis, het glutenvrije leven is duur genoeg.

Buitenlandse spullen

img_9762
Amandelmeel en groene erwtenmeel

Op vakantie vind ik het altijd erg leuk om in supermarkten rond te neuzen en producten uit te proberen die ik nog niet ken. Amandelmeel sla ik altijd in in Duitsland, daar is het voordelig. Het groene erwtenmeel kende ik nog niet.

Gewone voorraad

img_9764
Teff pap en Schar meel

Ik word altijd erg zenuwachtig als ik niet voldoende basisvoorraad heb. Als ik glutenvrij meel van een goed merk, Teff pap, amandelmeel, bakpoeder, gist  en glutenvrij havermout in huis heb kan ik alles zelf maken mocht ik drie weken ingesneeuwd raken.

Uiteindelijk gooi ik bijna nooit iets weg en gebruik ik alles. Het is soms over de datum, maar dat maakt bij de meeste producten niet uit. Zolang er geen schimmel op groeit of beestjes inzitten eet ik het op.

Deze bloggers doen vandaag ook hun voorraadkast voor je open:

glutenvrijkind.wordpress.com
storiesofacoeliac.nl
deglutenvrijeman.nl
mamaenemily.wordpress.com
ikbenglutenvrij.nl
hetmeisjemetdevoedselallergie.nl
doemijglutenvrij.nl
pinkpequena.nl
homeofcomfort.nl
foodless.nl
glutenvrijhoorterbij.nl

2 thoughts on “Mijn voorraadkast

  1. Leuk geschreven Annemiek!
    Ik vroeg me ook af waarom ik zo veel hamster. Maar je hebt gelijk: Ook al is tegenwoordig in de meeste winkels glutenvrij te krijgen, als het op is is het op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.