Misbaksel

Terwijl de broodmachine stond te zoemen met een tweede brood die dag typte ik vorige week zelfvoldaan een stukje over broodbakken. Wat was ik er toch goed in geworden…
Dat is de goden verzoeken natuurlijk! Niet lang nadat ik het bericht had geplaatst piepte de broodbakmachine. Verwachtingsvol opende ik de klep, er zeker van er een prachtig brood aan te treffen.

Groot was mijn teleurstelling: een ongelijke klomp hard geworden, ongerezen deeg viel mij ten deel. Wat een afknapper! Waarschijnlijk ben ik vergeten gist toe te voegen.
Zuinig als ik ben, wil ik toch graag iets nuttigs doen met het misbaksel. Het was een brood van 500 gram meel maar om er nou een pond paneermeel van te maken vind ik wat veel. Tot ik een beter idee heb, heb ik het brood in sneetjes in de diepvries.

Een post op het coeliakieforum dan maar:
o, o, o, gisteren twee broden gebakken waarvan 1 heel mooi geworden en 1 jammerlijk mislukt is. Het is een mysterie waarom de tweede niet gelukt is, het lijkt wel of ik vergeten ben gist toe te voegen. Misschien is dat ook wel zo, trouwens.

Het brood is een oneetbare klomp geworden maar ik vind het moeilijk om weg te gooien. Heeft iemand tips om nog iets eetbaars te maken met mislukt brood? Zelf zat ik al te denken aan paneermeel.

Drie tips om paneermeel te maken, een voor croutons, een voor broodpap, voor pizzabodem en voor de eendjes. De croutons vind ik een goede tip maar ik maak er mijn kleuter niet blij mee. Met een pizzabodem wel dus die ga ik zeker uitproberen. Ook zullen de eendjes en waarschijnlijk de vissen in de omgeving smullen van glutenvrij deeg.

Ondertussen liggen de sneetjes klomp dus nog in de diepvries. Vandaag heeft glutenvrije papa per ongeluk een sneetje klomp ipv brood gesmeerd voor Alexander. Hij at het gewoon op! Misschien hoef ik dus helemaal niet creatief te worden met ongerezen brood. Een flinke klodder Nutella maakt een hoop goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.