Helaas kan ik niet zeggen dat onze kinderen goede eters zijn. Ten minste, wij zijn behoorlijk streng en vinden dat ze het grootste gedeelte van wat er op hun bord ligt opgegeten moet worden. Dat moeten ze zelf opeten en het liefst ook nog een beetje netjes. Ik ben niet zo’n moeder die het na een paar keer proberen wel goed vindt. Het is dan ook regelmatig strijd bij ons aan tafel. We werken allebei in het onderwijs en zijn gewend om onze zin te krijgen bij leerlingen. Wel zielig voor onze kinderen.
Glutenvrije pasta met rode bieten
Voor vier personen
500 gram gekookte rode bieten
250 gram spekblokjes
1 teentje geperste knoflook
125 gram crème fraîche, slagroom of kookroom
2 eetlepels gehakte peterselie
Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
300 gram glutenvrije pasta (fusilli)
Zet water op in een ruime pan en kook daarin de pasta gaar.
Bak ondertussen de spekblokjes krokant met de knoflook. Schil de voorgekookte rode bieten en snij in blokjes. Pureer de blokjes bieten met een staafmixer. Doe de bietenpuree in de pan bij het spek en verwarm. Voeg de room toe. Meng de pasta met de bietensaus. Rasp alvast wat kaas boven de pan en meng oom al de helft van de peterselie door de pasta. Garneer de borden met de rest van de peterselie en zoveel kaas als je lekker vindt.
Ziet er fantastisch uit. Ik denk dat mijn niet-glutenvrije-prinses dit ook wel lust. En ik maak vandaag trouwens collega’s blij met pindakaaskoekjes (met hagelslag en suikerparels erdoorheen!). Lekker aan het cocoonen en kokkerellen 😉
Wat een goed idee, we hebben hier al groene pasta (met spinazie, groot succes) maar zoon is ook gek op roze, haha!
Goed idee! Gaan we proberen!