De R zit in de maand dus we kunnen weer mosselen eten. Ik houd ervan om in september en oktober mosselen te koken. Zo’n grote pan op tafel en met je handen eten heeft iets feestelijks. De vakantie is voorbij maar we kunnen gelukkig nog mosselen eten! Ik probeer de kinderen altijd alles voor te zetten en ze van alles te laten proeven zodat ze (hopelijk) een brede smaak ontwikkelen. Mosselen vinden ze niet alle drie even lekker maar ze eten het steeds beter. En we geven er ovenpatat bij zodat ze niet met een hele lege maag naar bed hoeven.
De mosselen stoom ik vrij eenvoudig gaar in een pan met weinig water, een scheut witte wijn en een zak fijngesneden mossel- of soepgroente. Bij de mosselen maak ik een lekker sausje
Glutenvrije saus bij mosselen
2 gekookte eieren
4 eetlepels glutenvrije mayonaise
1 eetlepel mosterd
2 augurken
hand peterselie
half teentje knoflook
zout/peper
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of hoge beker met staafmixer en pureer tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.