Noodlesoep met rijstnoedels en zalm

 Ork, ork, ork, soep eet je met een…?

Ja, deze soep eet je inderdaad met een vork!

Ik was er huiverig voor om noedelsoep te maken voor mijn kinderen. Ik zag op tegen een enorme kliederboel maar ik kreeg er op een dag zoveel zin in, dat ik dit recept heb bedacht. Deze lekkere Thais-geïnspireerde soep is zo rijk gevuld dat je hem kunt eten met een vork.

Noedelsoep met rijstmie
Noedelsoep met rijstmie

Doordat er weinig vocht in de soep zit scheppen kinderen hem zonder knoeien naar binnen. Voor hen kun je de noedels ook nog een beetje klein snijden. De eetlepel currypasta is net voldoende voor een lekkere smaak zonder dat het scherp wordt en de kokosmelk geeft de soep een prettige milde smaak.

Ingrediënten

scheut zonnebloemolie

1 blik kokosmelk
1 eetlepel rode Thaise currypasta
1 liter bouillon (van twee blokjes groentebouillon, let op: blokjes kunnen gluten bevatten!)
halve Chinese kool gesneden of 1 paksoy
250 gram bevroren doperwten
400 gram rijstnoedels
500 gram verse of bevroren zalm.

Zorg ervoor dat je alle ingrediënten klaar hebt staan zodat je snel kunt  werken. Was en snijd de groentes en snijd de zalm in stukjes. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime pan met dikke bodem en bak hier zacht de currypasta in aan. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en breng aan de kook.

Kook de noedels en de doperwten ca 8 minuten gaar in de bouillon. Voeg, als de noedels bijna gaar zijn, de kool toe zodat die kort meekookt en zijn  knapperigheid behoudt.

Als de groente en noedels klaar zijn zet je de pan van het vuur. Roer nu de blokjes vis door de soep en laat de pan nog even met de deksel erop staan. De vis zal heel langzaam pocheren in de hete soep en zo heerlijk zacht blijven.

Verdeel de soep over 4 of 5 kommen.

One thought on “Noodlesoep met rijstnoedels en zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.