Ongezonde glutenvrije verjaardagstraktaties

Alexander werd elf in oktober en natuurlijk werd dat gevierd met traktaties, taart en een partijtje. Om jullie te laten zien dat een glutenvrije mama ook een maar heel gewone moeder is en geen knutsel frutsel, duurzame, biologische, eco-fairtrade, vegan yogamama, vertel ik jullie vandaag hoe wij zijn verjaardag hebben gevierd.

Traktatie

11-4Dit jaar gingen wij heel makkelijk voor uitdeelzakjes met snoep. Als stoere bijna-puber deel je geen mandarijnen meer uit en al helemaal geen prikkers met blokjes kaas of fruit. Wij vulden de zakjes met een snickers, hamburgertjes, haribozakje en apenkop. Veel, zoet en overdreven? Jazeker, maar allemaal glutenvrij.

Ik suste mijn geweten met de gedachte dat wij zijn klasgenoten leerden wat glutenvrij snoep is. Wij deden dus aan coeliakie-bewustwording. Ofzo.

traktatie
Zo ziet het er best verantwoord uit, toch?

Verjaardagspartijtje11-2

De heren (en 1 dame) van het verjaardagspartijtje hebben gelasergamet. Ze hebben heel erg veel plezier gehad. Na het lasergamen was er patat, een snack en een raketje. We waren bij Silverstone in Zwanenburg waar ze zonder gedoe friet apart bakten, ze waren goed op de hoogte. Helaas was er geen glutenvrije snack (frikandel, kaassoufle) maar dat vond Alexander niet erg.11-1Voor en na het lasergamen hebben ze old-school verstoppertje gespeeld tot ze erbij neervielen.

Verjaardagstaart

snickerstaart-1Sinds ik de Snickerstaart heb bedacht grijp ik elke gelegenheid aan om er een te bakken.

En zo deden wij het eerder:

5 jaar

6 jaar

7 jaar

8 jaar

9 jaar

10 jaar

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.