Pasta met rode biet en gerookte kip

Pasta met een saus van rode biet en gerookte kip is een prima gerecht om eens klaar te maken van die voorgekookte rode bieten in plastic. Voorgekookte rode biet is erg makkelijk om in huis te hebben, het blijft eeuwig goed, maar ik vind het niet zo eenvoudig om lekker klaar te maken. Ik maakte al eerder eens een rode biet pastasaus met spekjes en kappertjes. Dit is een variatie daarop.

Gek hoe sommige etenswaren je opeens tegen kunnen staan. Jarenlang at ik graag uitgebakken spekjes en opeens heb ik er geen zin meer in. Hetzelfde geldt voor champignons, vroeger had ik altijd een bakje in huis maar doe je mij er geen plezier meer mee. Het tegenovergestelde kan ook: zo gruwelde ik van zuurkool maar nu eet ik het graag.

Rode biet heeft een vrij weeïge, zoete smaak dus ik breng de saus lekker op smaak met kaas en ansjovis. Ik maak het af met een dot rucola, voor de kleur en de pit.

Pasta met een saus van rode biet en gerookte kip

1 verpakking rode bieten
100 ml crème fraîche
2 ansjovisjes
100 gram geraspte oude kaas of Parmezaan
teentje knoflook
eetlepel olijfolie
100 gram ruccola

500 gram glutenvrije fusilli

Kook de pasta klaar in een pan met licht gezouten kokend water.
Pureer de rode biet met een staafmixer of een keukenmachine. Meng er de crème fraîche doorheen. Knijp de knoflook uit en fruit aan in een pan met hete olijfolie. Bak hier de in stukjes gesneden ansjovis in mee. Voeg de rode biet toe aan de pan en verwarm op een zacht vuur. Roer de geraspte kaas erdoorheen zodat het kan smelten. Giet de pasta af en roer voorzichtig door de pasta. Garneer met rucola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.