Recensie: kookboek Home Baked

Voor mijn verjaardag kreeg ik het kookboek Home Baked van Yvette van Boven. In dit kookboek staan meer dan 200 recepten om te bakken: brood, broodjes, koek, cake, taart zowel zoet als hartig.Home BakedBij de meeste ‘gewone’ kookboeken blader ik altijd door naar achterin, daar waar meestal de recepten voor desserts en koekjes en taarten staan. In dit boek raak ik niet uitgekeken, alles is om te bakken en het ziet er allemaal even mooi uit.

Home Baked is niet een speciaal glutenvrij kookboek. Sommige recepten zijn wel tarwe, gluten. lactose of suikervrij en dat staat er dan ook bij. Een beetje ervaren glutenvrij bakker kan de recepten glutenvrij maken door glutenmeel 1-op-1 te vervangen met glutenvrij meel.

Naast de recepten staan er hoofdstukken met bak-informatie in Home Baked. Daar houd ik van want daar kun je iets van leren.  Erg handig vind ik de lijst met eigenschappen van verschillende rijsmiddelen.

In het hoofdstukje over verschillende meelsoorten slaat Yvonne van Boven helaas de plank mis. Zij heeft wel de glutenvrije klok horen luiden maar weet zij niet waar de klepel hangt en maakt onder andere fouten in de beschrijvingen van de glutenvrije meelsoorten.  Niet heel erg, je zal er niet ziek van worden als je zelf bakt, maar toch jammer.

Ik heb ontzettend veel havermuesli over dus ik maakte haverkoeken geïnspireerd op het recept voor country cookies uit dit boek. Deze koeken zijn lekker bros van buiten en zacht van binnen en vullen goed.

Glutenvrije havermueslikoeken
Glutenvrije havermuesli koeken

Glutenvrije haverkoeken

500 gram gecertificeerd glutenvrije havermuesli met rozijnen en pitten
3 eieren
100 ml keukenstroop
50 ml zonnebloemolie

Maal de havermuesli in de keukenmachine zodat er grove en fijne stukjes havervlokken inzitten. Meng dit met drie eieren, de olie en de stroop. Laat een uurtje staan zodat het vocht in de haver kan trekken.

Verwarm de oven voor op 200 °C en bedek een plaat met keukenpapier. Leg hoopjes beslag op de bakplaat, ik deed dit met een ijsknijper, en druk een beetje plat. Bak de koekjes 20 minuten gaar in een oven van 200 °C.

[bol_product_links block_id=”bol_565b4e96282fb_selected-products” products=”9200000029874951″ name=”Home Baked” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

One thought on “Recensie: kookboek Home Baked

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.