Recensie XIXO Gastrobar Vietnamees eten in Haarlem

In Berlijn hebben wij al eens gemerkt dat de Vietnamese keuken heel geschikt is voor mensen met een glutenvrij dieet. In het centrum van Haarlem zit ook een Vietnamees restaurant en daar hebben wij deze week genoten van een hele ruime keuze aan glutenvrije gerechten, lekker eten en een prettige sfeer.glutenvrij Vietnamees eten XIXO

De XIXO Gastrobar heeft een authentieke Vietnamese keuken bereid met verse ingrediënten. Voor ik er reserveerde ben ik er even binnen gestapt om met de eigenaar te spreken. Hij was goed op de hoogte van glutenvrij eten en had al eens uitgezocht welke gerechten op de kaart gluten bevatten. Dat blijken er maar 3 (drie!) te zijn: drie soorten Vietnamese loempia’s. Verder is de kaart VOLLEDIG GLUTENVRIJ.

glutenvrij Vietnamees eten XIXOHet grote voordeel is dat de Vietnamese keuken blijkbaar geen sojasaus en nauwelijks tarwe gebruikt en voornamelijk rijst en rijstnoedels. Dus geen kruisbesmetting of verborgen gluten.

Maar is het ook kindvriendelijk? Ik kan natuurlijk niet voor alle kinderen spreken maar mijn kinderen vinden Vietnamees eten lekker: veel rijst, noedels, kip en knapperige groente. Hete pepers en extra verse kruiden worden apart opgediend en kun je naar smaak toevoegen aan je bord.

Wij begonnen met een summer roll (€3,75), dat is een verse loempia van rijstvel die niet gefrituurd is. Ik maak summer rolls ook wel eens zelf.

Als hoofdgerecht koos Alexander een Vietnamese pannenkoek van rijstmeel gevuld met groente en varkensvlees (€13,50). Hij at dat gewikkeld in sla met rauwkost. “Mama, zo vind ik groente wel lekker” zei hij. Ja ja.

Ik at noedelsoep met gestoofd rundvlees (€11,50).

glutenvrij Vietnamees eten XIXOXIXO is een fijn restaurantje waar wij gezellig, veilig en lekker hebben gegeten. Hier komen wij nog eens terug!

Wij hadden geen plek meer voor een nagerecht. Ook daar hadden wij keuze uit verschillende glutenvrije desserts.

http://xixohaarlem.com/
Kleine Houtstraat 31
2011 DE Haarlem
023 737 0729

Deze recensie is niet gesponsord.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.