Speciaal voor Schrikkeldag geef ik jullie nog een recept voor glutenvrije Snickers. Gisteren schreef ik al over de gezonde Snickers. Ik vond het zo leuk om zelf Snickers te maken dat ik meteen nog een recept bedacht heb. Nu moet ik mij door een berg zelfgemaakte Snickers heen eten. Wat een straf…
Het is eigenlijk helemaal niet nodig om zelf Snickers te maken, ze zijn van nature glutenvrij en overal te koop. Toch moet ik zeggen dat zelfgemaakte Snickers heel erg lekker zijn en helemaal niet zo ingewikkeld om te maken.
Voor dit, tweede recept heb ik de verhouding pinda-chocolade aangepast en geprobeerd de buitenkant iets harder te maken en ook de lichtbruine binnenkant na te bootsen. Deze batch heb ik in een gewone siliconen cupcakevorm gemaakt. Zo krijg je ronde Snickers, niet te groot en niet te klein. De perfecte maat.
Recept glutenvrije Snickers
Ingrediënten
125 gram pure chocolade
10 gram roomboter
100 gram ongezouten pinda’s
1 eetlepel stroop
1 eetlepel pindakaas
50 gram melkchocolade
25 gram roomboter
Je kunt voor deze Snickers rustig de tijd nemen. Maak ze laag voor laag en zet de vorm in de koelkast om hard te worden terwijl je de volgende laag voorbereidt.
Smelt de pure chocolade met de roomboter langzaam in een kommetje in de magnetron of in een steelpan met dikke bodem. Schep in elk cupcakevormpje 1 eetlepel gesmolten chocolade. Bedek hier de bodem mee. Als het goed is houd je de helft van de chocolade over. Zet de vorm in de koelkast
Hak de pinda’s fijn. Ik vind het lekker als de brokjes ongelijk gehakt zijn; grote en kleine brokjes. Doe de pinda’s in een steelpannetje en laat hierin langzaam ook de stroop en pindakaas smelten. Maar een lekker mengseltje van de pinda’s, pindakaas en stroop. Verdeel de gekarameliseerde pinda’s over pure chocolade in de cupjes. Zet de vorm weer in de koelkast.
Smelt nu de melkchocolade met de roomboter. Schep in elk cupje een lepeltje. Zet weer in de koelkast en laat de chocolade goed hard worden.
Smelt rest van de pure chocolade opnieuw en schep in elk cupje 1 lepel. Bedek de hele Snickers nu met pure chocolade door met een lepel de rest van de opnieuw gesmolten pure chocolade op de cupjes te verdelen.
Laat je Snickers een paar uur opstijven in de koelkast.
.
Super recept! Lekker 👍🏻
Fijn dat ze gelukt zijn!