Glutenvrij gehaktbrood op Burendag

Wij wonen in een smal straatje in Haarlem met veel groen en zonder doorgaand verkeer. Veel buren hebben geen-, of een kleine tuin en zetten dus een stoeltje op straat als het mooi weer is. Voor een klein straatje in het centrum wonen er ook opmerkelijk veel kinderen, en die spelen vaak buiten. Zo krijg je vanzelf goed contact met je buren. Omdat we regelmatig samen kopjes koffie en glaasjes wijn drinken met elkaar, en daarbij de noodzakelijke liflafjes eten, spreken we een keer per jaar af voor een groots straatdiner. gehaktbrood met kappertjes

Glutenvrij gehaktbrood
Glutenvrij gehaktbrood

Gisteren was het weer zo ver, heel toevallig op de nationale Burendag. Mijn bijdrage was een glutenvrij gehaktbrood. Gehaktbrood is erg geschikt voor feestjes en partijen. Je maakt makkelijk een grote hoeveelheid, je kunt het van te voren klaarmaken, het is goed glutenvrij te maken, en bijna iedereen houdt van gehakt.

Glutenvrij gehaktbrood (1)Glutenvrij gehaktbrood

2 kilo rundergehakt
150 gram spekblokjes
2 eieren
1 glutenvrij beschuit of 2 eetlepels glutenvrij paneermeel
1 teentje knoflook
2 eetlepels kappertjes
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel gedroogde oregano

Hak de spekblokjes heel fijn, ik deed dat in een keukenmachine. Pers de knoflook uit en knijp het glutenvrij beschuit tot paneermeel. Meng de eieren, spek, beschuit/paneermeel, knoflook, oregano en tomatenpuree door het gehakt. Meng er als laatste de kappertjes doorheen en vorm het gehakt tot een broodje. Doe over in een cakevorm, dek af met aluminiumfolie en plaats in een voorverwarmde oven van 200 C.
Bak het gehaktbrood 40 minuten met aluminiumfolie over de vorm. Haal na 40 minuten de folie eraf en bak nog een kwartier.
Haal je gehaktbrood als het gaar is uit de oven. Giet eerst de jus uit de vorm en vang het op in een juskom. Haal het gehaktbrood uit de vorm en laat een beetje afkoelen. Snijd het gehaktbrood in plakjes en serveer met de jus.

Hebben jullie iets gezelligs gedaan met je buren dit weekend?

Glutenvrij gehaktbrood (3)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.