Nu het lente is heb ik heel veel zin om weer veel salades te maken. Vandaag maak ik een rijstsalade. Dat is een lekker vullende salade die je als maaltijd kunt eten met rijst die je over hebt van de dag ervoor. Een rijstsalade met perzik en gerookte kip is ook een goed recept om te maken bij de barbecue.
wat heb je nodig voor de salade:
400 gram witte rijst
1 glutenvrij bouillonblokje
300 gram gerookte kip
4 stengels bleekselderij in reepjes
1 groene paprika in blokjes
4 perziken (vers of uit blik) in stukjes
150 gram ongezouten cashewnoten
1 rode ui, gesnipperd
1 citroen
125 milliliter zure room (of yoghurt, kwark, creme fraiche)
gembersiroop
Kook de rijst gaar met het bouillonblokje en laat afkoelen. snijd de kip in kleine stukjes. Meng de rijst met de gesneden groente, de noten en de kip.
Maak een dressing door de room te mixen met zout, 1 eetlepel gembersiroop en wat van het vocht uit het perzikblik. Meng door de salade.