Risotto met geitenkaas, spinazie en zalm

Laatst at ik bij mijn zusje risotto met geitenkaas, spinazie en gerookte zalm. Dat vond ik zo lekker dat ik het een paar dagen later zelf maakte. Ik maak niet vaak risotto, het lijkt zo ingewikkeld maar dat valt eigenlijk best mee. Dit is heerlijk comfort food terwijl je ook nog eet wat goed is voor je, namelijk verse groente en vette vis.

tto met geitenkaas spinazie en zalm
risotto met geitenkaas spinazie en zalm

Je kunt dit gerecht maken met gerookte zalm of gewone zalm, net waar je zin in hebt. De gewone zalm, ik gebruikte gewoon zalm uit de diepvries, pocheer je de laatste 10 minuten met de risotto mee. De gerookte zalm roer je op het allerlaatst door de risotto.

risotto met geitenkaas spinazie en zalmIk hield vroeger niet zo van spinazie. Ik heb nu ontdekt dat als ik de spinazie kort roerbak tot het geslonken is en dan flink laat uitlekken het lekkerder is. Voor dit gerecht is dat ook cruciaal omdat anders de risotto groen-bruin van kleur wordt. Toch minder smakelijk en het oog wil ook wat.

Risotto met geitenkaas, spinazie en zalm

500 gram spinazie
500 gram risotto
1 ui gesnipperd, 1 knoflook gehakt
200 gram zachte geitenkaas
400 gram zalm
Olijfolie
2 liter visbouillon of visfond
Citroen

Verhit in een ruime pan met dikke bodem de olijfolie. Fruit hierin het ui en de knoflook aan. Roer de risotto erin om tot de korrels glazig zijn. Maak de visbouillon door 2 glutenvrije bouillonblokjes (bv van AH) op te lossen in 2 liter kokend water. Giet ongeveer een kwart van de bouillon en roer door.

Blijf in de buurt van de pan , roer regelmatig en laat de risotto zachtjes pruttelen. Giet telkens als al het vocht is opgenomen een scheut bouillon erbij tot je alles hebt gebruikt en de risotto gaar is. Dat duurt ongeveer 30-40 minuten.

Was intussen de spinazie en zet een grote roerbakpan op het vuur, eventueel met een scheutje olie. Roerbak de spinazie tot het geslonken in en laat uitlekken in een vergiet tot je het verder gaat gebruiken.

Als je gewone zalm gebruikt pocheer die dan 10 minuten op de risotto. Neem ook weer uit de pan en verdeel in hapklare brokjes. Als je gerookte zalm gebruikt: snijd in snippers.

Als je risotto gaar is roer je de geitenkaas erdoor tot de kaas gesmolten is. Verdeel daarna de spinazie en de zalm over de risotto en breng op smaak met verse citroensap.

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.