Risotto met gorgonzola en doperwten

Risotto met gorgonzola en doperwten is romig en fris  tegelijk. Zowel een zomer- of lentegerecht dus en je eet nog vegetarisch ook zonder dat je er erg in hebt. Wat ik ook fijn vind aan dit recept is dat de meeste ingrediënten al in mijn keukenkastje klaastaan of diepvries ligt. Een super comfortfood recept dus.

risotto gorgonzola doperwten
risotto met gorgonzola & doperwten

Risotto maken is niet veel moeilijker dan gewoon rijst koken, je moet er alleen bij blijven en regelmatig roeren. Scheutje meer of minder bouillon maakt niet zo heel veel uit zolang de risotto maar gaar is.

Ik gebruik zelf het liefste diepvries erwtjes, die blijven groener (mooier dus) en vind ik lekkerder smaken maar een blik doppers kan je natuurlijk ook gebruiken. Dan heb je nog de keuze tussen Magor kaas en Gorgonzola. Gorgonzola is scherper van smaak, Magor is een combinatie van gorgonzola en mascarpone. Vrees niet dat je kinderen dit niet lekker gaan vinden, de smaak van de kaas in de risotto is in combinatie met de zoete doppertjes lekker hartig en niet heel raar.

Risotto met gorgonzola en doperwten

400 gram risotto
1 liter groentebouillon (van een glutenvrij blokje)
500 gram diepvries doperwten
150 gram gorgonzola of magor
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
Klontje roomboter
handvol blaadjes basilicum
Citroenrasp van 1/2 citroen

Verhit de roomboter in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Als deze glazig zijn giet je de risottorijst in de pan en bak 1 minuut mee. Giet telkens een soeplepel bouillon bij de risottorijst en roer tot het vocht is opgenomen, blijf roeren en gieten tot al het vocht is opgenomen en de risotto gaar is. Dat kan wel 30 minuten duren.

Doe de laatste 5 minuten de doperwten bij de risotto en kook ze gaar in de rijst. Laat daarna de kaas smelten in de pan en roer door de rijst. Breng op smaak met citroenrasp en basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.