Rode kool, wat moet je ermee? Je kunt rode kool koken of stoven met appeltjes. Lekker maar ik heb daar al snel genoeg van. Zo’n kool is ook vrij groot, voor je het weet eet je de hele week rode kool. Maak eens een lekkere salade met rode kool met knoflook of sojasaus.
De rode kool moet gesneden worden in kleine, dunne reepjes. Sinds ik een keukenmachine heb snijd ik de kool daarin. Daarvoor gebruikte ik gewoon een kaasschaaf om mooie reepjes te snijden van de kool. Is ietsjes meer werk maar het resultaat is hetzelfde. Rode kool is vrij hard dus ik zou de kool niet met de hand in reepjes snijden, dat krijg je bijna niet fijn genoeg.
Je kunt de rode kool op verschillende manieren aanmaken. Mijn favoriete rode koolsalade recept is met veel knoflook en olijfolie.
Rode koolsalade met knoflook
1/2 rode kool in dunne sliertjes gesneden
5 tenen knoflook geperst
sap van 1 citroen
veel zout
veel olijfolie
Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar en roer door de rode kool. Voeg naar smaak meer of minder knoflook, olie en zout toe. Ik hou van een stevige dressing.
Rodekoolsalade met sojasaus
1/2 rode kool in dunne reepjes
5 eetlepels glutenvrije sojasaus (tamari)
scheut gembersiroop
sap van 1/2 citroen
naar smaak verse koriander
zout/peper
Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar en roer door de rode kool.