Roerbakken met zwartebonensaus

Met glutenvrije zwartebonensaus kun je heerlijke snelle roerbakgerechten maken. De zwarte bonensaus geeft je gerecht net even die je de  je-ne-sais-quois lekkere oppepper zoals ook oestersaus dat kan doen. Lees hier hoe je zelf glutenvrije zwartebonensaus maakt. Ik geeft je nu twee versies van mijn favoriete roerbakschotels waarbij ik zowel zilvervliesrijstmie als glutenvrije spaghetti als noedels gebruikte.

Als je de zwartebonensaus maakt volgens mijn glutenvrije recept dan heb je voldoende voor deze twee recepten.

Glutenvrije bami met knapperige groente, kip, koriander en glutenvrije zwartebonensaus

Het eerste recept is voor bami met knapperige groente, kip, koriander en glutenvrije zwartebonensaus. Ik gebruikte hiervoor 1 pak (225 gr) gele linzen spaghetti van de AH.

Snijd 500 gram kippendijtjes,  een komkommer en twee rode paprika’s in blokjes. Ik bakte de kip aan in een eetlepel zonnebloemolie. Daar voegde ik na 15 minuten de groentes aan toe en die wokte ik heel kort mee. Daarna voegde ik 5 eetlepels zwarte bonensaus toe aan de pan en verwarmde het geheel goed door. Intussen kookte ik de spaghetti gaar in ruim gezouten water. De afgegoten spaghetti voegde ik toe aan de pan met kip en groente en garneerde ik met 20 gram gehakte koriander

Zilvervliesrijstmie met biefstukreepjes, cashewnoten, broccoli en glutenvrije zwartebonensaus

Voor dit gerecht voor 4 personen heb je maar 1 biefstukje nodig. Zo eet je dus ook nog eens minder vlees.

Ik gebruikte voor dit recept een half pak zilvervliesrijstnoedels.

Kook de noedels klaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit olie in een pan en bak een biefstuk ca 5 minuten medium gaar. Laat een paar minuten rusten voor je de biefstuk in dunne plakjes snijdt.

Roerbak 500 gram broccoli in kleine stukjes en 3 bosuitjes gesneden in stukjes van 3 cm  beetgaar. Voeg 5 eetlepels zwartebonensaus toe, roer de mie door de groente. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de groente, garneer met ongezouten cashewnoten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.