Rosies glutenvrije ontbijtgranen

Een paar weken geleden kreeg ik een grote doos thuisbezorgd met verschillende producten van Rosies. Of ik ze wilde testen en er dan aandacht aan wilde besteden. De dozen van Rosies kende ik al langer. Hun biologische havermout haal ik wel eens in huis. Ik meng het door de pap van Alexander en door zijn brood of ontbijtkoek om er meer vezels aan toe te voegen.

 Speciaal voor kinderen
Rosies heeft ook een kinderassortiment; Little Rosies met chocopops, zoete cornflakes en kindvriendelijke cruesli in hele leuke dozen. De chocopops en cornflakes vallen erg in de smaak bij Alexander en zijn zusjes. De cornflakes vindt hij lekker zoet. Hij eet de cornflakes en chocopops graag in zijn ontbijtpap voor de crunch en zoete smaak. De wintercruesli smaakt naar kruidnagel en speculaas en heeft gepofte rijst en cornflakes.
Verder hebben wij uitgetest
Crunchy Muesli Oat Strawberry: knapperige havermoutcruesli met stukjes gedroogde aardbei.
Organic Flakes and Fruit Red Berries: heerlijke boekweit flakes met een goede volkoren-achtige smaak gezoet met gedroogde rode bessen.
Golden Syrup Porridge Oats: gezoete havermout die snel klaar is in de magnetron.Iets te kiezen!
Ik vind het mooie producten, ze zijn biologisch en glutenvrij en melkvrij. De dozen zien er erg aantrekkelijk uit. Dat is voor glutenvrije producten niet vanzelfsprekend en is niet alleen voor kinderen belangrijk maar volwassenen willen ook wel eens wat. En er valt ook iets te kiezen, op de website van Rosies tel ik 13 verschillende smaken in het assortiment! Ook al niet vanzelfsprekend voor glutenvrijen.

Suiker
Ik vind het wel een beetje jammer dat er zoveel suiker aan sommige dozen is toegevoegd. Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut niet tegen suiker. Ik ben zelfs erg voor suiker maar ik wil het wel graag zelf toevoegen. De Golden Syrup Porridge Oats (havermoutpap met golden syrup) bevat, als ik het etiket goed lees, 25% toegevoegde suiker. Vijfentwintig procent is wel erg veel.

Goede voornemens
Per 1 januari gaan wij weer wat meer op ons eten letten. Geen ontbijt meer met croissants, eitjes en krentenbrood maar een bakje magere yoghurt met muesli of een bord havermoutpap met vers fruit.
De cruesli, cornflakes en havermout met Golden Syrup van Rosies zal ik met mate daar aan toevoegen, als zoete smaakmaker. Of bewaren voor na het avondeten als dessert want lekker is het wel!www.rosies-food.nl

2 thoughts on “Rosies glutenvrije ontbijtgranen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.