Snelle, makkelijke gnocchi met pesto

Glutenvrije gnocchi met pesto kun je natuurlijk zelf maken als je lekker veel tijd hebt en van koken houdt.  Zelf maken is leuk om te doen, ook met kinderen, maar heb je daar geen zin in dan is kant-en-klare gnocchi een heel goed alternatief en vrijwel even lekker. Let wel op met het boodschappen doen, kant-en-klare gnocchi is niet altijd glutenvrij. Gelukkig zijn er merken, en niet alleen de speciale glutenvrije merken,  die dat wel zijn. Gnocchi

Zo kocht ik een zak gnocchi uit het koelvak van de Albert Heijn die geen tarwemeel bevat. Ideaal dus. Ik maakte de gnocchi klaar door ze, zoals op het pak stond aangegeven, twee te koken in water.

Daarnaast fruitte ik in een teentje knoflook aan in een flinke scheut olijfolie. Ik bakje kort een handvol kerstomaatjes mee en roerde er een potje pesto in los (pesto kun je ook zelf maken maar dat doen we lekker niet). Rode of groene pesto, net wat je lekker vindt of in huis hebt.

Ik goot de pesto af en bakte het kort mee met de knoflook, de tomaatjes en de pesto tot alle gnocchi bedekt waren met de pestosaus. Garneer eventueel met verse basilicum. Eet smakelijk.

Dit heb je nodig voor glutenvrije gnocchi met pesto

voor 4 personen:

400-500 gram glutenvrije gnocchi
1 potje pesto (ca 200 gram)
scheut olijfolie
1 teen knoflook
ca 100 gram kerstomaatjes
1 handvol verse basilicum

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.