Je kunt van aardappels, vlees en groente een gewone, simpele maaltijd maken. Aardappels en groente koken, vlees bakken maar ik vind dat vrij saai eigenlijk. Met een heel klein beetje extra moeite en wat smaakmakers maak je er een feestje van.
Ik maakte van doodgewone snijbonen, aardappel en gehakt een feestelijke ovenschotel. Niet alleen gezond en lekker maar het was ook erg fijn dat de kinderen het makkelijk opaten. Geen gezeur aan tafel; daar doe je mij een groot plezier mee!
Ovenschotel met snijbonen, gehaktballen en feta
500 gram snijbonen
500 gram gehakt
1 ei
handje paneermeel
1 eetlepelgehaktkruiden of specerijenmengsel (ik gebruikte ras-el-hanout)
1 teen knoflook
gekookte aardappels (zoveel als je zou gebruiken voor 4 of 5 personen)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
1 blokje feta.
een bos verse kruiden
Schrob de aardappels en snijd ze in partjes. Kook de partjes gaar.
Was de snijbonen en snijd ze in stukjes van een centimeter. Kook ze kort in ruim water.
Meng het gehakt met de ei, paneermeel en specerijen en draai tot gehaktballetjes ter grote van een pingpongbal.
Verhit de olijfolie en fruit de gehakte knoflook aan. Bak de gehaktballen tot ze goudbruin en (bijna) gaar zijn. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe aan de jus.
Doe de aardappels in een ovenschaal, daarbij de snijbonen en gehaktballen in de jus. Brokkel de feta hier overheen en zet een kwartiertje in een oven van 180 C.
Garneer rijkelijk met verse peterselie, koriander en/of bieslook.