Spaghetti Vongole senza glutine

De kunst bij koken voor kinderen is dat je je kinderen een gezonde maaltijd wil voorzetten die ze graag eten en die je zelf ook lekker vindt. Dat zijn veel eisen aan één maaltijd.

Wij eten door de week altijd vrij simpel: de heilige drie-eenheid van aardappels, vlees en groente of een stamppot. Gezond en makkelijk maar in het weekend wil je wel eens wat anders.

spaghetti vongole
spaghetti vongole

Dit weekend probeerde ik Spaghetti Vongole en ik ontdekte dat het een perfecte maaltijd is voor kinderen. Snel, erg lekker en heel erg kindvriendelijk.

Kinderen zijn dol op het spelen met schelpjes. Het lukt mij vrij makkelijk om ze in ieder geval  één schelpje te laten proeven, het is ook maar een klein hapje. Het kind dat besloot dat ze het niet lekker vond gaf ik toen heel makkelijk een bordje pasta met een heerlijke dressing van olijfolie, gebakken knoflook, verse peterselie en citroen. Dat vinden zelfs de moeilijkst etende kinderen lekker.

spaghettiHet recept dat ik gebruikte is van Jamie Oliver. Ik heb het vrijwel integraal nagekookt. Uiteraard heb ik de spaghetti vervangen voor glutenvrije spaghetti en ik heb in plaats van 2,5 deciliter witte wijn, 1 dl witte wijn aangelengd met 1,5 dl water.

Dit is de link naar Jamie’s recept voor Spaghetti Vongole.

Voor ons was het de ideale maaltijd na een dagje strand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.