In het kader van het leegmaken van mijn voorraadkast maakte ik deze week twee pakjes Orgran falafel op. Falafel is natuurlijk makkelijk zelf te maken en van nature glutenvrij maar zo’n pakje is ook heel erg lekker. Ik vind wel dat bij falafel een fris sausje hoort. Laat ik nou met dit spinazie-yoghurtsausje precies dat voor je hebben.
Maak de falafel klaar volgens recept.
Yoghurt-spinaziesaus
1 zak spinazie (500 gram)
halve liter dikke yoghurt (bijvoorbeeld Turkse
2 tenen knoflook
1 bosje bieslook
olijfolie
1 citroen
1 theelepel komijnpoeder
Was de spinazie heel goed en laat uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook. Roerbak erbij de spinazie tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met de komijn. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet, druk overtollig vocht eruit.
Pureer de spinazie met een staafmixer of in een keukenmachine. Meng de spinazie door de yoghurt en breng op smaak met citroensap en rasp.
Lekker met rijst of een glutenvrij broodje en een salade.