Stoofpeermuffins met pecannoten

Voor mij zijn stoofperen en december onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik ben dol op stoofperen bij het kerstdiner of een lekkere maaltijd. Meestal maak ik extra veel zodat ik de volgende dag een restje heb. Wat is er nou fijner dan tweede, of derde kerstdag alle restjes op te eten? Je begint de dag goed met deze stoofpeermuffins met pecannoten.

stoofpeermuffin met pecannoten

Stoofpeertjes eet ik meestal als bijgerecht maar ze zijn ook heerlijk als toetjes, door de yoghurt bijvoorbeeld. Waarom zou je een stoofpeer niet eens vooraf eten? Vanavond maak ik een salade met stoofpeer, geitenkaas en pijnboompitjes of een restje pecannoten: carpaccio van stoofpeer, klinkt aardig he? En nog vegetarisch ook.

Carpaccio van stoofpeer

Glutenvrije stoofpeermuffins met pecannoten

voor 12 stuks

250 gram meel (100 gram amandel, 100 gram glutenvrij meel en 50 gram boekweit-, teff- of havermeel)
1 eetlepel bakpoeder
75 gram suiker
snuf zout
1 ei
1 deciliter melk
1,25 deciliter olie

3 stoofperen (300 gram)

Je kunt 1 soort meel gebruiken, bijvoorbeeld een universele bakmeel van Schar, Peaks of de Ah. Ik vind het altijd lekker om mijn meel te mengen door bijvoorbeeld 100 gram amandelmeel, 100 gram rijstmeel en 50 gram havermeel te mixen. Ik neem wel altijd minstens een derde deel wit meel omdat de smaak van ‘volkoren’ meel zoals boekweit, teff of haver zo gaat overheersen. Zo worden de muffins wat gevulder en minder snel droog.

Weeg alle droge ingrediënten af en roer ze door elkaar heen.
Snijd de stoofperen in blokjes, ontdoe van het klokhuis en roer door de natte ingrediënten heen.
Verwarm de oven voor op 175 °C en doe papieren bakjes in je muffinbakblik.
Roer de natte en droge ingrediënten met een pollepel door elkaar tot een dik beslag.

Schep het beslag in de vormpjes en bak 30 minuten in een oven van 175 C.

 

One thought on “Stoofpeermuffins met pecannoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.