Sushi is lekker, gezond en heel goed glutenvrij te maken. Maar wat een werk! Daar mag je wel een middagje voor uittrekken. Soms doe ik dat en het resultaat is heerlijk.
Een stuk simpeler is het om alle ingrediënten op een mooie schaal te leggen en het een salade te noemen.
Sushi salade
ingrediënten:
300 gram verse zalmfilet
twee eetlepels sesamzaadjes
400 gram sushirijst
sla (botersla of rucola)
1 rijpe avocado
schijfjes komkommer
1 limoen
rijstwijnazijn
voor erbij:
glutenvrije sojasaus
ingelegde gember
wasabi
Maak de sushirijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat afkoelen en breng op smaak met rijstwijnazijn, limoenrasp, zout en suiker.
Was de sla, snijd de avocado en zalm in kleine plakjes,
Verdeel de sla uit op je schaal. Leg hier de rijst op en drapeer de zalm, komkommer en avocado over de rijst. Besprenkel de avocado met limoensap en garneer de salade met ingelegde gember en sesamzaadjes.
Voeg op je bord sojasaus en wasabi naar smaak toe.
Lijkt me heerlijk, ik heb ook nog een pak Sushirijst staan.
Ik heb een vraagje 🙂 : welk (merk) rijstwijnazijn gebruik je? Veel dank!
Ik neem meestal een flesje uit de supermarkt of Xenos. Tot nu toe heb ik nooit moeite gehad een glutenvrije rijstazijn te vinden.
Dank je wel! Mijn zoon (12) mist sushi heel erg! Ik heb het tot heden niet meer met hem durven eten…