Thaise salade met biefstuk

Thaise salade met biefstuk is een van mijn favoriete zomergerechten. Deze salade heeft het allemaal, hij is fris, pittig, koel en vullend. En het kost niet heel veel tijd om het klaar te maken.Wat wil je nog meer? Een ijsje toe misschien.

Thaise salade met biefstuk
Thaise salade met biefstuk

Deze salade is zo lekker dat ik er in de winter ook wel eens naar verlang maar dan smaak hij toch anders, gek hè?

Thaise salade met biefstuk

Dressing
sap en zest van 1 limoen
1 eetlepel glutenvrije vissaus
2 theelepel lichtbruine basterdsuiker
2 eetlepel Japanse glutenvrije sojasaus (tamari)
1 eetlepel sesamolie
1 uitgeperst teentje knoflook

Sla
1 rode ui
50 gram koriander
25 gram verse munt
200 gram verse peultjes (optioneel)
1 komkommer
1 rode (punt)paprika
1 kropsla

300 g biefstuk (op kamertemperatuur)
75 gram gezouten pinda’s

Blancheer de peultjes en laat afkoelen. Meng de dressing in een kommetje.
Snijd de komkommer, rode ui en de paprika heel dun. Pluk de sla en was, scheur de kruiden in kleine stukjes.
Meng de groente tot een salade op een ruime, platte schaal.

Bak de biefstuk medium gaar, breng op smaak met zout en peper en laat een paar minuten rusten. Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Heb je hier geen zin in? koop dan 3 ons gesneden rosbief bij de slager. Verdeel de reepjes biefstuk over de salade en garneer met pinda’s. Giet de dressing over de salade heen en dien op met gekookte witte rijst of rijstmie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.