Tips voor een glutenvrij dagje uit

Een dagje uit met een glutenvrij kind is vaak een hele onderneming. Of je nou een dagje gaat winkelen, wandelen of een museum bezoekt er komt een moment dat je kind roept: ik heb honger! Als je coeliakie hebt kunt je er niet van uitgaan dat je overal iets kunt eten. Toch is  het heel goed mogelijk om een dagje erop uit te gaan zonder al te veel zorgen.

Broodtrommel

Als wij een dagje weggaan neem ik voor de lunch meestal een trommeltje mee met boterhammen (gluten en glutenvrije), wat flesjes water en rauwkost of fruit. Heel gewoon en heel eenvoudig. Ik vind het fijn om niet afhankelijk te hoeven zijn van restaurants voor de lunch. Niet alleen vanwege het glutenvrije aspect maar ook omdat we dan niet hoeven te zoeken en wachten als wij honger hebben. Het komt de sfeer ten goede als we meteen kunnen eten als we honger hebben…. Soms gaat het trommeltje onaangetast weer mee naar huis omdat wij ergens zijn beland waar we onverwacht iets lekkers kunnen bestellen. Dan maak ik de volgende dag tosti’s van de bammetjes.

Snacken

Is het jou wel eens opgevallen dat in pretparken, dierentuinen en op toeristische plekken iedereen loopt te eten? En niet het meest hoogwaardige voedsel. Ik houd daar dus totaal niet van en wil mijn kinderen meegeven dat je niet altijd hoeft toe te geven aan lekkere trek. Ik schreef al eens eerder een pleidooi tegen het oeverloze gesnack op straat.

Zak chips

Soms mislukt het. Dan blijf je ergens langer dan verwacht, de glutenvrije broodjes zijn al op, er is honger en geen glutenvrij eten. Dan haal je dus een zak naturel chips of een Snickers bij een benzinestation. Soms kun je in een restaurant alleen droge rijst eten met rauwkost of heeft je beste vriend alleen een banaan met een bakje yoghurt in huis. Het is balen, het is verdrietig-makend, niet echt lekker, niet eerlijk en ook niet echt gezond maar het is niet anders. Hopelijk ben je in goed gezelschap.

Tips

Het is handig als je van te voren onderzoek doet en al wat adresjes hebt waar je glutenvrij kunt eten. Een oproepje op de verschillende coeliakiefora op internet en de tips stromen binnen. Dit zijn mijn lijstjes:
Haarlem
Berlijn
Dresden
Leipzig
Italie

Deze blog schreef ik voor Wij Bloggen Glutenvrij. Onderstaande bloggers geven vandaag ook hun tips voor een glutenvrij dagje uit.

smaakvolglutenvrij.nl
homeofcomfort.nl
doemijglutenvrij.nl
hetmeisjemetdevoedselallergie.nl
mijnserendipity.wordpress.com
ikbenglutenvrij.nl
deglutenvrijeman.nl
glutenvrijkind.wordpress.com
https://mamaenemily.wordpress.com
Koosglutenloos.nl
Glutenvrijhoorterbij.nl
Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 thoughts on “Tips voor een glutenvrij dagje uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.