Verboden Voedsel – reportage over glutenvrij eten bij Ketnet

In december 2014 was een reportage over Verboden Voedsel over glutenvrij en lactosevrij eten,  op de Belgische Tv zender Ketnet. Het komt uit het programma Karrewiet, een Vlaams zusje van het Klokhuis.  Ik heb het filmpje pas deze week ontdekt en wil het graag met jullie delen.

Alexander heeft het filmpje ademloos zitten bekijken.  Hij vindt het heerlijk om andere kinderen te zien die hetzelfde doormaken als hij. Hoewel hij weet dat hij niet het enige kind is dat glutenvrij moet eten kent hij er niet veel.

Er worden twee kinderen gevolgd die geen gluten en/of lactose mogen eten. Ze vertellen over wat het met hen doet en je ziet ze bakken en boodschappen doen. Het deed mij een beetje denken aan de Klokhuisreportage uit 1998 met Yvon Jaspers.

Het is een goed fragment om in de klas te laten zien of te gebruiken bij de voorbereiding van een spreekbeurt over glutenvrij eten.

http://www.ketnet.be/karrewietplus/verboden-voedsel/reportage

One thought on “Verboden Voedsel – reportage over glutenvrij eten bij Ketnet

  1. Wat een enorm goed stuk zeg! Duidelijk, eerlijk en zonder drama. Daar hou ik van! Kreeg alleen wel het gevoel dat ze door Schar gesponsord werden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.