Vijf glutenvrije bakkerijen in Berlijn

Berlijn is een van mijn favoriete steden, sinds 1999 kom ik er regelmatig . Sinds die tijd is de stad enorm veranderd. Oost en west groeiden (soort van) samen, en was de stad eerst “Arm aber Sexy” , nu is het modern maar veel duurder. Gelukkig is er op het gebied van glutenvrij eten veel verbeterd. Waar wij 10 jaar geleden nog een blanco blik kregen als wij om glutenfrei brood vroegen, kun je nu gewoon naar een glutenvrije bakker in Berlijn en je  glutenvrij een weg door de stad eten. Er zijn 5 volledig glutenvrije bakkerijen in de stad en die zet ik vandaag voor je op een rijtje.

  1. AERA

Als je een paar dagen Berlijn bezoekt dan is de kans groot dat je gaat winkelen aan de Kurfurstendamm. Het is het centrum van het oude westen, alle grote modehuizen hebben er een filiaal en het KaDeWe is een must als je van winkelen houdt.

AERA berlijn

In een zijstraat van de Ku’damm, in een hofje in de poep chique Fasanenstrasse vind je AERA. Een prachtige, volledige glutenvrije bakkerij, veilig voor mensen met Zoliakie.

Aera

AERA bakt rustiek zuurdesembrood en zoetigheden als haverkoeken. De keuze is niet heel groot maar wel erg goed. Je kunt er een kopje koffie drinken met een broodje of een tosti , bij mooi weer buiten in het hofje.

AERA
Fasanenstraße 74, 10719 Berlin,
https://aerabread.com/

2. Börlin Glutenfrei

Borlin Berlijn

Borlin Glutenfrei is pas open sinds september 2019. Deze bakkerij annex koffiehuis zit in de bruisende, multiculti wijk Neukoln. Naar horen zeggen durft de politie zich in deze wijk niet te vertonen maar ik laat mij door een paar straatbendes niet tegenhouden als er verse glutenvrije broodjes en taart te krijgen zijn!

Naast ontbijt en lunch kun je bij Borlin Berlijn ook Italiaanse pasta en koekjes kopen. De eigenaar is Italiaans en dat merk je ook op de kaart. Wij aten er een heerlijk knapperige(!) Italiaanse bol met mozzarella en een bagel met geitenkaas en ham. We hadden ook glutenvrije quiche, crêpe, salade of soep kunnen kiezen.  

We sloten af met een chocolade koek omdat we niet konden kiezen tussen alle taart en cakejes.

Börlin Glutenfrei
Donaustraße 84, 12043 Berlin
https://www.facebook.com/boerlinglutenfrei/

3. Brotquelle

Brotquelle zit in de inmiddels zeer hippe wijk Friedrichshain. De eigenaar van deze bakkerij heeft Zuid Amerikaanse wortels. Maismeel is de basis voor zijn meelmixen.

Het aardige van deze bakkerij is dat hij erg betaalbaar is. De overige bakkerijen in Berlin zijn behoorlijk prijzig maar hier kost een cakeje €1.25.

Ontbijtje; broodje, sap, beleg en fruit.

Brotquelle Berlijn

Brotquelle
Gärtnerstraße 2, 10245 Berlin,
https://brotquelle.de/

4. Jute Backerei

Glutenvrij broodje feta bij Jute Backerei
Glutenvrij broodje feta bij Jute Backerei

De Jute Backerei bestaat inmiddels alweer 5 jaar. Het was de eerste glutenvrije bakkerij die wij bezochten in Berlijn en ook wel een beetje onze favoriet. De locatie aan de Schonhauser Allee in de mooie oost Berlijnse wijk Prenzlaurerberg is top en het assortiment is heerlijk.

Jute Backerei

Jute Backerei
Schönhauser Allee 52A, 10437 Berlin
https://www.jute-bäckerei.de/

5. Voh

Glutenvrij ijs bij Eis Voh
Glutenvrij ijs bij Eis Voh

(Eis) Voh ligt nogal uit het centrum maar is een bezoekje zeker waard. Er is ijs met glutenvrije hoorntjes, broodjes en veel lekkers. Toen ik er foto’s wilde aken van de winkel kreeg ik te maken met de onvervalste “Berliner schnauze” van de eigenaar, een snauw dat ik dat wel even had moeten vragen. Oeps…

En heel veel glutenvrije taart bij Voh

Glutenfreie Bäckerei Konditorei Voh
Bundesallee 118, 12161 Berlin, Germany
http://www.glutenfrei-berlin.com/

Glutenvrij koffie en taart

Mocht je nou nog geen genoeg hebben van al die lekkere glutenvrije broodjes, cakejes en taartjes dan heb ik nog 3 adresjes voor je waar je koffie kunt drinken en lunchen. Löblich – Deli&Café heb ik al eens besproken, toen heette het nog NoGluten. Sinds de naamsverandering ben ik er niet meer geweest maar van een afstandje ziet het er hetzelfde uit als toen en volgens de website serveren ze ook nog glutenvrije gerechten.

Simply Keto – Low Carb & Gluten-Free
Invalidenstraße 154, 10115 Berlin, Germany
https://simplyketo.cafe/

Café Tante Nanni | glutenfrei, vegetarisch & vegan
Sprengelstraße 40, 13353 Berlin, Germany
https://tantenanni.de

Löblich – Deli&Café
Hasenheide 49, 10967 Berlin, Germany
https://www.facebook.com/LoeblichBerlin/

 

Löblich – Deli & Café

Ga je binnenkort naar Berlijn? Lees dan ook mijn andere Berlijn tips:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.