Voor de laatste keer trakteren op het kinderdagverblijf

Onze kleine prinses wordt vier jaar. Ze is al aan het wennen op de basisschool. Ze heeft er zin in en ze is er ook aan toe. Iedereen die het horen wil (de buurman, de slager, de loodgieter van de buren en een dakloze in het plantsoen) heeft ze al verteld dat zij naar school gaat.

 

Vandaag was haar laatste dag op het kinderdagverblijf. Voor ze naar school gaat moeten we daar toch eerst gepast afscheid nemen. Haar feestjurk hing al een week klaar, de cadeautjes voor de leidsters waren gekocht en afscheidstekeningen waren getekend. Nu hoefde mama alleen nog maar een traktatie te verzinnen en maken.

Ik raak altijd lichtelijk gestresst over de traktatie van mijn kinderen. Prinses had zeemeerminnen cakejes aangevraagd maar dat ging mij te ver (geen idee hoe ik die zou moeten maken). Deze week probeerde ik mij te laten inspireren door Pinterest. Daar ‘traktatie’ in de zoekfunctie ingetypt. Toen zag ik door de bomen al helemaal het bos niet meer.
Uiteindelijk heb ik ouderwetse fruitspiesjes gemaakt van ananas, druif en aardbei en die in een halve ananas geprikt. Niet origineel, wel lekker, vrolijk en gezond.

2 thoughts on “Voor de laatste keer trakteren op het kinderdagverblijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.