Voorlees-kleurboekje voor Coeliakiemaand 2017

Elk jaar ontwikkel ik iets voor de Coeliakiemaand om bewustwording en kennis over coeliakie te vergroten. De doelen van de coeliakiemaand zijn: bewustwording vergroten, onderzoek naar coeliakie steunen en een feestje maken van het glutenvrije leven. Als moeder van een glutenvrij kind vind ik het erg belangrijk dat er veel kennis over coeliakie verspreid wordt.

Twee jaar geleden maakte ik een lesbrief over coeliakie voor leerkrachten van de  basisschool. De lesbrief kan worden gedownload door leerkrachten die aandacht willen besteden aan coeliakie omdat ze een kind in de klas hebben dat glutenvrij is, of omdat ze dat zelf zijn. Ouders van kinderen met coeliakie kunnen de lesbrief ook geven aan de leerkracht van hun kind.
Vorig jaar maakte ik een spreekbeurt over coeliakie die kinderen kunnen gebruiken om hun eigen spreekbeurt vorm te geven. Ik baseerde mij op de spreekbeurten die mijn kinderen gegeven hebben over coeliakie en maakte een powerpoint met handige foto’s en filmpjes.
Dit jaar heb ik samen met Roberto Helder een lees & kleurboek gemaakt. Het gaat over Sammie. Sammie heeft coeliakie en houdt erg veel van pannenkoeken. Het boekje is te downloaden en als je het uitprint dan kunnen de illustraties worden ingekleurd.
Roberto is illustrator en tekenaar, je kunt zijn werk bekijken op zijn instagramaccount. Ik ben erg blij met de tekeningen die hij gemaakt heeft bij de tekst. Zijn Sammie is nu ook hoofdpersoon in de glutenquiz die je kunt doen op coeliakiemaand.nl.
Emmelou van Bakers and Fakers heeft het vervolgens ook nog mooi vormgegeven. Zij heeft de coeliakie spreekbeurt en lesbrief geüpdate en op coeliakiemaand.nl een hele mooie junior afdeling gemaakt.
Het idee voor een kleur/voorleesboekje heb ik al heel lang. Toen Alexander zijn darmonderzoek kreeg in het AMC konden we van de website van het ziekenhuis een voorleesboekje downloaden (in PDF) om hem voor te bereiden. Van dit boekje waren de tekeningen ook kleurplaten.

Zoiets wilde ik maken voor de coeliakiemaand dit jaar.

Het Kleur& leesboekje is in PDF te downloaden van coeliakiemaand.nl. Helemaal gratis! Nou ja, je betaalt met een share, like of tweet.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.