Wat wij eten in een week

Vandaag delen glutenvrije foodbloggers hun eetdagboek van een dag of week met jou. Wij bloggen al een paar jaar elke 15e van de maand over hetzelfde thema of onderwerp en vandaag laten we je zien wat wij aten. Ik ben er altijd dol op om een eetdagboek te lezen van BNN-ers in een tijdschrift of van foodbloggers online.Mijn eten overdag is altijd erg voorspelbaar: ik begin de dag met een kopje koffie, mijn ontbijt eet ik op mijn werk, in mijn pauze van 10.45; een beker yoghurt met fruit en muesli. Als lunch eet ik drie bruine boterhammen met kaas of worst en als tussendoortje soms een appel. Mijn kinderen eten ongeveer hetzelfde al ontbijten zij wel thuis met brood of pap. Tussen de middag eten zijn een paar (al dan niet glutenvrije) boterhammen en als tien-uurtje fruit of een koek.

ik houd ervan om ‘s avonds wel mijn best te doen op het avondeten. De laatste paar weken lukte het mij om op tijd thuis te zijn ‘s middags dus had ik tijd om echt lekker te koken.

Maandag

Op maandag probeer ik vegetarisch te eten. We aten rode linzensoep uit het kookboek Simpel van Ottolenghi.

Dinsdag

Een gewone stamppot met rauwe andijvie en een tartaartje is ook el eens lekker, zelfs in de zomer. Beetje kaas eroverheen en eventjes onder de grill, dat maakt het helemaal af.

Woensdag

Bami met  roerbakgroente uit zo’n bami-groentepakket met saté van de BBQ afdeling en saus uit een potje. Snel klaar en heel smakelijk.

Donderdag 

Ik maakte op donderdag een grote pan kipgehaktballen met frisse paksoi en courgette en pinda’s. Lekker met een beetje zilvervliesrijst op een warme donderdag.

Vrijdag

Glutenvrije pasta met tomaten-gehaktsaus die lang heeft staan sudderen en gesmolten kaas. Je kunt mij er voor wakker maken. Alexander traint drie keer per week tot 19.30 en eet dan uit een plastic bakje in de auto op de terugweg.

Zaterdag 

Ik koop wel eens zo’n zak voorgesneden aardappel schijfjes of balletjes. het is erg lekker om die te frituren. Beetje doppertjes en sla erbij met zalm die ik op 180 °C 20 minuten in de oven heb gegaard.

Zondag

Het leek mij leuk om eens jambalaya te maken. lijkt een beetje op paella, de chorizo, kip, rijst en groente gaan in 1 pan en stoven langzaam gaar. Was best lekker maar viel mij een beetje tegen. Het recept heb ik losjes gebaseerd op het jambalaya recept van Uit Paulines Keuken.

Andere glutenvrije bloggers

https://yacinthapex.nl/

https://gluten-lactosevrijekookkunst.nl/

ikbenglutenvrij.nl

 

 

3 thoughts on “Wat wij eten in een week

  1. Ik kom voortaan bij jou eten ;-).
    Hoe heb je die paksoi/courgette-pan gemaakt? Kort roerbakken? Bij mij wordt het snel te zacht of blijft het te hard… En de bami, is die glutenvrij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.