Weer naar school

Snoeptrommel
Snoeptrommel
Morgen is onze vakantie afgelopen. Alexander gaat weer naar school en ook wij moeten weer aan het werk. Hoe leuk de vakantie ook was, we zijn er wel aan toe om te beginnen.

Dat betekent dat we vandaag dus de nodige voorbereidingen treffen. Er moet een brood worden gebakken voor het overblijven, de schooltas moet worden opgezocht en de gymtas klaargelegd.

Alexander heeft dit jaar dezelfde juffen als vorig jaar. Een gesprekje met hen over zijn coeliakie hebben we vorig jaar al gedaan. Ik zal wel even aan ze vragen hoe ik dit jaar de brief met informatie zal uitdelen. Vorig jaar ging dar per e-mail. Deze brief geef ik aan alle ouders zodat ze rekening kunnen houden met het dieet als hun kind uitdeelt of als Alexander een keertje komt spelen. Op internet zijn meerder versies van zo’n brief te vinden. Ik heb de mijne van http://www.glutenvrij.nl/.

Voor de zekerheid heeft Alexander in de klas een trommeltje met glutenvrije snoep voor als iets wordt uitgedeeld. Daar stop ik zijn lievelingssnoep in. Hij vindt het heel fijn om mee te kunnen doen met de rest van de klas maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen rekening kan of wil houden met trakteren. Vandaar dus dat ik extra lekker snoep in zijn trommeltje doe om de pijn van het anders zijn een beetje te verzachten. In zijn snoeptrommel stop ik vandaag: minizakjes M&M’s, Bifiworstjes en zakjes Haribo gummibeertjes

Gelukkig is Alexander een goede broodeter. Ik bak het zelf in de broodbakmachine van Schär MixB en dat vindt hij lekker. Hij krijgt meestal vier boterhammen mee. Twee met iets hartigs, kaas of Tartex bijvoorbeeld, en twee met chocopasta. Ik verpak de boterhammen per twee in alufolie om ze vers te houden en doe ze in zijn trommel, de hartige bovenop. Als tien-uurtje krijgt hij dan nog fruit, een knijpzakje fruit, zelfgebakken ontbijtkoek of Liga eerste stap mee.

Het gewone leven gaat weer beginnen!

 

 

2 thoughts on “Weer naar school

  1. Hallo,
    Krijgt uw zoon zoveel eten mee voor zijn groei en om hem op gewicht te houden? Bij mij is sinds kort Coeliakie vastgesteld en ik vraag me af of ik dan ook meer zou moeten eten? Groet. (ik ben ook nog kind 13)

    1. Alexander krijgt ongeveer net zoveel mee als zijn zusjes die geen coeliakie hebben: een tien-uurtje, dat is meestal een stuk fruit of een plak bananenbrood of ontbijtkoek, en een broodtrommel met twee boterhammen.
      Hij hoeft niet extra te eten voor zijn groei maar ik zorg er wel voor dat hij gezonde dingen eet zoals genoeg groente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.