Deze week is het weer Wereld Nutella Dag. Elk jaar op 5 februari is het World Nutella Day. Wij eten best gezond, gevarieerd, vers, bewust en biologisch en ecologisch en glutenvrij, maar er gaat toch geen dag voorbij in ons huishouden dat er geen Nutella gegeten wordt. Dus, hoewel Nutella vet en zoet is en er regenwouden worden gekapt voor de palmolie die erin zit, vieren wij elk jaar Nutella met een nieuwe glutenvrije recepten.
Je kunt met Nutella heerlijke koekjes, cake en taarten maken. Voor World Nutelladay heb ik al drie recepten ontwikkeld.
In 2011 maakte ik deze mooie spiraalkoekjes met Nutella en amandelmeel.
Deze Nutellataart is heel eenvoudig en om je vingers bij op te eten.
De Nutella cupcakes hebben een vulling van chocolade en een topping van Nutella.
2016
In 2014 en 2015 heb ik de recepten van de jaren ervoor gemaakt. Dit jaar heb ik voor World Nutella Day een nieuw Nutella recept bedacht, een heerlijk nagerecht . Vrijdag komt het recept online. Wil je vrijdag meekoken? Haal dan alvast de ingrediënten in huis:
Nutella
1 zak marshmallows
250 ml slagroom
boter
cacaopoeder
Nutella is niet glutenvrij..