Wij willen pepernoten!!!

Maandagavond kreeg ik via facebook een berichtje van Freanne Batavier. “hoi, ik heb zojuist Bolletje een bericht gestuurd dat we glutenvrije pepernoten willen wil je het bericht misschien delen?

Het ging om dit bericht:

Afgelopen week beloofde Bolletje dat als het bericht van Gerrieke 200.000 likes zou krijgen, zij een zakje zouden maken met alleen maar witte pepernoten. Wat dachten jullie van 200.000 likes voor glutenvrije pepernoten?! Voor mensen die om een medische reden glutenvrij moeten eten zou t ontzettend fijn zijn als zij ook kunnen genieten van heerlijke pepernoten van Bolletje. Met chocolade zou al helemaal top zijn, puur melk of wit maakt niet uit!
Deel & like dit bericht als je wilt dat Bolletje ook voor een glutenvrij dieet pepernoten gaat maken!!!

Ik vond het wel een leuke actie dus ik deelde het bericht op mijn eigen pagina en op twee fora op facebook. Binnen 24 uur is het bericht 2000x geliked en op dit moment al 3626 keer.  Best wel een succes dus.

Hoewel Bolletje al vaker heeft aangegeven goed naar de consument te luisteren en daar zijn assortiment op aan te passen had ik eigenlijk niet de illusie dat de glutenvrije pepernoot er zou komen bij Bolletje. Het heeft iets tegenstrijdigs om een traditioneel bakkersbedrijf te verzoeken glutenvrij te bakken.

Bolletje heeft inmiddels aangegeven (voorlopig) niet glutenvrij te gaan bakken.  Jammer,  maar wel eerlijk dat zij toegeven dat zij dat niet goed zouden kunnen.

Het ging mij eigenlijk ook niet echt om de glutenvrije pepernoot. Het is gewoon goed om regelmatig onze stem te laten horen. Het gaf mij ook een heel goed gevoel toen ik zag hoeveel mensen het bericht liketen en deelden.

Laten we niet teleurgesteld zijn in Bolletje. Laten we vooral heel veel glutenvrije pepernoten van veilige producenten bij de supermarkt en andere winkels kopen. Dan worden die volgend jaar ook weer beter verkrijgbaar (en goedkoper)!

Oh, en mocht je zelf glutenvrije pepernoten willen bakken? Dit is mijn pepernotenrecept.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.