De feesten volgen elkaar rap op in huize glutenvrijemama. Binnen 6 weken zijn papa, mama, broer, zus en oma jarig en een week later is het Sinterklaas. Ik kom de keuken niet uit, dat begrijp je.
Dit weekend vieren we de derde verjaardag van het lactosevrije zusje. Zij wilde graag een Hello Kitty taart. Dat leek me nog een grotere uitdaging dan het lactose/glutenvrije gedeelte.
Het eerste recept dat me te binnen schoot was dat van worteltaart omdat daar geen boter in gaat maar olie. Ik vind worteltaart een vrij stoere taart omdat hij zwaar en donker is met noten en rozijnen. Ik heb het recept iets luchtiger en minder zwaar gemaakt omdat ik dat beter vind passen bij een roze Hello Kitty taart voor een meisje van drie.
WORTELTAART
Dit recept is voor 20 personen. Ik heb de taart gebakken in een rechthoekige glazen lasagne schaal. Als je de ingrediënten halveert past het beslag in een ruime springvorm.
400 gram bloem (Schär mix-C)
200 gram witte basterd suiker en 1 zakje vanille suiker
1 tl zout
1 zakje bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
3 dl zonnebloemolie
4 eieren, losgeklopt
500 g wortels, fijn geraspt
75 gram krenten
Voor de glazuur:
100 gram plantaardige margarine
150 g poedersuiker
1-2 eetlepel aardbeien limonadesiroop
Mespunt kleurstof (roze)
Aardbeien voor de garnering
Verwarm de oven voor op 175˚ C.
Meng de bloem, suiker, zout, bakpoeder, en speculaaskruiden. Roer dan de olie erdoor en daarna 1 voor 1 de eieren. Voeg dan de krenten en de geraspte wortel toe en meng alles goed door elkaar. Schep alles in de vorm en bak de cake in het midden van de oven 50-60 minuten. Prik met een satéprikker in het midden van de cake om te zien of hij gaar is, zo niet laat dan nog een paar minuten bakken. Laat, als de cake gaar is afkoelen .
Voor de icing meng je de zacht geworden margarine met de poedersuiker en kleurstof en voeg je naar smaak siroop toe. Het mag vrij stevig zijn. Bestrijk de taart met het mengsel en laat opstijven.
Wow! Ziet er super uit!
Mijn dochter is binnenkort jarig, dus ik zoek nog een lekker recept! Mag ik je vragen wat de afmetingen zijn van je lasagneschaal?
Bedankt!
De schaal waar ik de cake in gebakken heb is ca 24×33 cm en 5 cm diep.
Dat ziet er lekker uit!
Ik kook taarten ook graag met groeten of fruit erin, dan worden ze veel minder droog dan de gemiddelde glutenvrije taart…
Ik zal binnenkort eens mijn recept voor pompoenmuffins posten, die zijn ook super. Ook daar gaat olie in ipv boter, bij veel recepten trouwens.
Hoi anemiek,
Ik ga nu voor de zoveelste keer je worteltjes taart bakken en wij vinden hem super lekker! Ik ga er dit keer een chocolade laagje over heen leggen.
Bedankt voor het delen. Groeten, Petra Doorneveld.