Zelf gezonde glutenvrije Snickers maken

Waarom zou je eigenlijk zelf Snickers willen maken? Snickers uit de winkel zijn gewoon glutenvrij en zelfgemaakt zullen ze niet veel gezonder zijn dan gekocht. Nou ja, het is gewoon leuk om ze zelf te maken en het resultaat is heel erg lekker.

Gezonde Snickers
Gezonde Snickers

Op het internet struikel je over de recepten voor ‘gezonde’ Snickers.

“Serieus, gezonde Snickers?”

riep Alexander ongelovig uit toen hij over mijn schouder meelas.

De gezonde recepten bevatten dadels, honing en kokosvet in plaats van suiker en boter. Het vervangen van suiker en vet voor een ander soort suiker en vet lijkt mij niet gezonder, tenzij je bijvoorbeeld ook lactosevrij bent, het blijft toch gewoon suiker en vet. Een Snickers is pas gezond als je hem niet eet.

Een waarom zo’n weerstand tegen suiker en boter? Geraffineerde suiker wordt gemaakt van de suikerbiet; een fantastisch natuurlijk product toch? En Hollandse boter vervangen voor een exotisch product als kokosvet lijkt mij niet zo duurzaam.

Ik vind het een ongezonde gewoonte om suiker en vet en fastfood als gezond te labellen. Dat lijkt mij pas een recept voor obesitas. Deze Snickers zijn misschien niet zo gezond maar wel gemaakt met echte ingrediënten en als je ze met mate eet word je er zeer gelukkig van. En dat is ook wat waard. Dus geniet, maar eet met mate.

Ik heb twee recepten voor je uitgeprobeerd. Beide zijn gemaakt met gewone producten. Het eerste recept is erg machtig, eigenlijk is het gewoon een chocolade bonbon met krokante pindavulling. Heel erg lekker maar ik zou hem in kleine vormpjes maken.

Omdat het morgen schrikkeldag is heb ik nog een Snickers recept voor je in petto. Na het maken van de eerste Snickers spookte opeens een variantie op het recept door mijn hoofd. Dat post ik morgen.

Zelf Snickers maken
Zelf Snickers maken

Leuke vorm, hè? Het is een siliconen bakvorm die ik ooit eens op een Glutenvrije Markt heb gekocht. Je kunt de Snickers ook maken in cupcakevorm of een grote rechthoekige vorm en daarna de inhoud in rechthoeken snijden.

Glutenvrije “gezonde” Snickers

Ingrediënten
200 gram (pure) chocolade
100 gram roomboter
150 gram ongezouten pinda’s
1 eetlepel pindakaas
2 eetlepels stroop

Smelt de chocolade met de roomboter in een schaaltje in de magnetron of au-bain-marie. Verdeel de helft van de chocolade over de bodem van je vorm of vormpjes.
Hak je pinda’s in kleine stukjes. Verwarm de stroop mer de pindakaas en roer hier de pinda’s doorheen. Verdeel het pindamengsel over de pure chocolade.
Gier vervolgens de rest van de chocolade over de pinda’s.
Laat een paar uur opstijven in de koelkast. Je kunt de repen het beste op een zeer koele plek, bij voorkeur de koelkast bewaren.

gezonde Snickers
Glutenvrije Snickers

4 thoughts on “Zelf gezonde glutenvrije Snickers maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.