Zelf glutenvrije Gnocchi maken

Zelf glutenvrije gnocchi maken staat al heel lang op mijn to cook lijstje. Hoewel ik het nog nooit eerder gegeten heb was ik ervan overtuigd dat ik het lekker zou vinden. Het is een soort pasta en komt uit de Italiaanse keuken, need I say more?  Deze week kwam het er eindelijk van, ik heb zelf gnocchi gemaakt en het was inderdaad een succes.

glutenvrije gnocchiHet hoofdbestanddeel van gnocchi is aardappel, glutenvrij dus. Helaas wordt het met ei en meel gemengd tot een soort deeg dus kant-en-klare gnocchi bevat gewoonlijk gluten. Maar gnocchi is vrij makkelijk zelf en glutenvrij te maken. Zelf gnocchi maken is niet moeilijk maar je bent er wel even mee bezig. Voor mensen die het leuk vinden om met kinderen te koken is dit een geschikt recept want kinderen kunnen heel goed meehelpen met kneden, uitrollen en hakken.

glutenvrije gnocchi
Zelf gnocchi maken

Als je gnocchi klaar zijn dan kun je het combineren met van alles; tomatensaus, roomsaus, stoofvlees, kaassaus. Ik at de gnocchi vandaag met pesto, ruccola en een worstje.

De pesto was een beetje van mezelf en een beetje uit een potje; ik heb bosje fijngehakte bascilicum en 1 teentje uitgeperste knoflook gemengd met een supermarkt-potje pesto.zelf gnocchi maken
Glutenvrije gnocchi
1 kilo aardappelen
250 gram glutenvrij meel (ik nam Mehl van Schar)
1 medium ei
zout

Boen de aardappelen schoon en kook ze in een pan ruim water gaar. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en laat ze uitdampen en afkoelen. Pel het schilletje van de aardappelen als ze zijn afgekoeld.
Stamp de aardappels tot een gladde puree en meng er het meel en het ei doorheen. Breng op smaak met een snuf zout. Kneed de puree tot een elastisch deeg.glutenvrije gnocchi
Rol van het deeg sliert van ongeveer 1,5-2cm doorsnede. Druk er met een vork ribbeltjes in en snijd er blokjes vanaf die ook weer zo’n 1 a 2 cm lang zijn.

Zet een ruime pan met water op en breng aan de kook. Lepel met eens schuimspaan een portie gnocchi in het kokende water. Na enkele minuten komen de gnocchi bovendrijven. Dan zijn ze gaar en schep je ze weer uit het water met je schuimspaan. schep de volgende portie in het wtare tot ze allemaal gaar zijn.

Laat de gnocchi uitdruipen op een schaal. Ze zijn nu klaar om te verwerken in een maaltijd.

Bewaren

Bewaren

4 thoughts on “Zelf glutenvrije Gnocchi maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.